ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ KURBAN KESİM YERLERİNİ HİZMETE SUNDU

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ KURBAN KESİM YERLERİNİ HİZMETE SUNDU
  Bu sene bir ilke imza atan Onikişubat Belediyesi, vatandaşların çok daha iyi şartlarda yaşamaları için her türlü hizmeti uygulamaya geçiriyor.

 Bu sene bir ilke imza atan Onikişubat Belediyesi, vatandaşların çok daha iyi şartlarda yaşamaları için her türlü hizmeti uygulamaya geçiriyor. Kurban Bayramı öncesi hazırlıkları kontrol etmeye giden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kurban bayramı için hazırlanan, Karamanlı Mahallesi’nde kurulan Belediyeye ait Pazar yerinde kurban kesim yerini inceleyerek çalışma yönetimi hakkında bilgiler verdi.

fullsizerender-001.jpg

 Kurban kesimi noktaları oluşturarak, insanların sokaklarda, caddelerde kurban kesimi alışkanlıklarından vazgeçirmek isteyen Onikişubat Belediyesi, vatandaşların daha rahat ve temiz bir alanda kesim yapmalarına imkan sağladı. Kurban kesim yerleri belirlenen toplamda 4 adet kapalı Pazar yerini teknik donanımlarla hazır hale getirerek, Mevlana, Piri Reis, Dumlupınar ve Karamanlı Mahallelerinde ki semt pazarlarında kurulan ücretsiz kesim yerlerini oluşturdu.

img_6335.jpg

  Vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde kurbanlarını kesmeleri için Onikişubat Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldıklarını ve bu yıl bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Kurban bayramında ehil olmayan, kasaplıkla ilgisi olmayan arkadaşlar kurban kesiyordu, sağlıklı bir kesim sistemi yoktu. Bu kabil olumsuzlukları ortadan kaldırmak için teknik donanımları sağladık. Kurban bayramının birinci, ikinci ve üçüncü günü olmak üzere Onikişubatlı hemşehrilerimiz gelecekler, burada görevli arkadaşlarımız olacak, onlardan sıra numarası alacaklar, kendileri istirahatlerini ederken burada, çayını, kahvesini içecek, sağlıklı ve düzgün bir şekilde kurbanlıkları kesilecek, poşetlere konulacak, etleri arabasına kadar taşınacak. Bu sayede çok temiz bir ortamda ve geçmişte olan o uygunsuz uygulamalar olmayacak” ifadelerine yer verdi. Başkan Mahçiçek, bu uygulamanın önümüzde ki yıllarda da devam edeceğini ve kapalı Pazar yerleri çoğaldıkça oralarda da bu sistemin olacağının müjdesini verdi.

img_6337.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.