Onun İçin Birbiriyle Yarıştılar

Onun İçin Birbiriyle Yarıştılar
Peygamber Efendimizin mübarek Sakal-ı Şerif’i, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Atatürk Havalimanı Camii’nde yüzlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Sakal-ı Şerif’e dokunmak ve öpmek isteyenler ned...

Peygamber Efendimizin mübarek Sakal-ı Şerif’i, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Atatürk Havalimanı Camii’nde yüzlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Sakal-ı Şerif’e dokunmak ve öpmek isteyenler nedeniyle ziyaret sırasında izdiham yaşandı.

Hz. Muhammed’i (SAV)’i anmak için Atatürk Havalimanı Hezarfen Ahmet Çelebi Camii’nde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Cuma namazı için gelen vatandaşlar, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini ziyaret ederken duygulu anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif’in fotoğrafını çekti. Vatandaşlardan bazıları Sakal-ı Şerif’e dokunmak ve öpmek isteyince kısa süreli izdiham yaşandı. Cami imamı Mustafa Coşkun izdihamı önlemek amacıyla sık sık vatandaşları uyarmak zorunda kaldı.

Atatürk Havalimanı Hezarfen Ahmet Çelebi Camii İmam Hatibi Mustafa Coşkun, yaptığı konuşmasında bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın da ana teması olan ‘Din samimi olmaktır’ cümlesini ve Hz. Muhammed’in (SAV) samimiyetini anlattı. Coşkun, “Allah Resulü’nün o samimiyeti öyle bir samimiyetti ki, bugün kainat, dünya O’nu konuşuyor. İnsanlık O’nu okuyor, insanlık O’nunla adet hemhal olmuş. Bu nedenle Rabbim, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in samimiyetini bütün kardeşlerimiz arasında tesir eylesin. Kutlu Doğum Haftası’nın ülkemize, milletimize, İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Cuma namazı çıkışında vatandaşlara 3 bin adet gül, Hz. Muhammed’i anlatan kitaplar dağıtıldı. Ayrıca gül suyu ve gül lokumu ikram edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.