Onun Kimsesi Benim Projesi Kapsamında İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İstanbul'a Gitti

Onun Kimsesi Benim Projesi Kapsamında İmam Hatip Lisesi Öğrencileri İstanbula Gitti
Kırşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Önder vakfı tarafından gerçekleştirilen "Onun Kimsesi Benim" adlı bir proje kapsamında İstanbula gitti.

- Kırşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Önder vakfı tarafından gerçekleştirilen "Onun Kimsesi Benim" adlı bir proje kapsamında İstanbula gitti.

Önder Vakfı tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çocuk Esirgeme Kurumlarının destekleri ile gerçekleştirilen "Onun Kimsesi Benim" projesinin final programı İstanbul’da yapıldı. Proje çerçevesinde kardeşlik bağları kuran kimsesiz çocuklar ile imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin tamamı şenlikte buluştu.

Türkiye’nin 27 ilinden gelen İmam Hatip Liseli ve kimsesiz çocuklar güne gezi programları ile başladı.

Geziler kapsamında Miniatürk, 1453 Panaroma Müzesi, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı ve Sultanahmette ziyarette bulunan çocuklar günün sonunda Bağcılar Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşen Kardeşlik Gecesi’nde buluştular.

Programa İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı AR-GE Proje Daire Başkanı Mehmet Aydoğan, KYK İstanbul Bölge Müdürü Dr. Cemil Bağlama, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmail Öztürk, Önder Yönetim Kurulu Üyeleri, Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, Ensar Genel Müdürü Hüseyin Kader, projeye katılım sağlayan eğitimciler ve rehber öğretmenler katılım gösterdi.

Kırşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih İlhan Proje hakkında, ''Proje dahilindeki illerde imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler ile bulundukları kentlerde annesi, babası olmayan ya da bir abla ve ağabey sıcaklığına ihtiyaç duyan çocukların birbirlerinin kimseleri olması için bu proje yapıldı.Onun Kimsesi Benim Projesinde önce rehber öğretmenlerin imam hatipli öğrencilere Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla nasıl iletişim kuracakları konusunda eğitim verildi.Dezavantajlı çocuklarla irtibata geçip beraber vakit geçirildi. Kırşehirin farlı mekanlarında kahvaltılar yapıldı.Çocuklarımız Kırşehirde düzenlenen sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katıldılar. Her öğrenci bir kardeşiyle eşleşti ve bazen topluca bazen de birebir görüşmeler düzenlendi.

Bu projeyle kimsesiz çocuklar, bir kardeşe sahip olurken, imam hatipli öğrenciler de başka bir dünyayı tanımış oldular.Çocuklarımız, ömür boyu bu paylaşımı unutmayacaklardır. Biz de bu tür projenin bundan sonra da sürdürülmesini bekliyoruz" dedi.

Etkinlik Küçükçekmece Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen şenlik uçurtma uçurularak son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.