Opec Toplantısı Viyana’da Başladı

Opec Toplantısı Viyana’da Başladı
VİYANA (İHA) Petrol fiyatları son 4 yılın en düşük seviyesinde seyrederken, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’ü (OPEC) 166. olağan toplantısı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da başladı.

- VİYANA (İHA) Petrol fiyatları son 4 yılın en düşük seviyesinde seyrederken, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’ü (OPEC) 166. olağan toplantısı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da başladı.

OPEC toplantısı, dönem başkanlığına Libya Başbakan Yardımcısı Abdurrahman Et-Tahir El-Ahiriş’in seçilmesiyle başladı. Petrol fiyatlarının son 4 yılın en düşük seviyesinde seyretmesi üzerine, toplantının en önemli gündem konusunu Petrol üretiminin azaltılması oluşturuyor. El-Ahiriş, istikrar için petrol üreticileri ile diyalogların sürmesi gerektiğine dikkat çekti. Küresel ekonomik büyümedeki belirsizliklerin fiyatların artmasında esas etken olacağını belirten El-Ahiriş, petrol piyasasındaki spekülatif faaliyetlerin de önemine değindi.

Abdurrahman Et-Tahir El-Ahiriş, 2015’de küresel ekonomik büyümenin yüzde 3,6 olmasının öngörüldüğünü ve 2015 yılında dünyadaki toplam tüketimin 92,3 varil olacağını tahmin ettiklerini söyledi. OPEC üyesi olmayan ülkelerin petrol arzının da 2015 yılında 57.3 milyon varile ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Petrol fiyatları Haziran ayından bu yana 0,3 oranında azaldı. Asya’da brent petrolün varili 76,28 dolara, Batı Teksas ham petrolünün varili de 72,61 dolara kadar düştü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.