"Operasyon Gaziantep’teki barbarca saldırıya da cevap"

"Operasyon Gaziantep’teki barbarca saldırıya da cevap"
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin, "Kimse Türkiye'nin içeride bir zaaf içinde olduğunu düşünüp sınırlarımızı tehdit...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin, "Kimse Türkiye'nin içeride bir zaaf içinde olduğunu düşünüp sınırlarımızı tehdit etme, terörist faaliyetler yapma cüreti gösteremez. Operasyon Gaziantep'te yapılan barbarca saldırıya da bir cevap niteliği taşımaktadır" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında yaralanan ve tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya, Fatih Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve biri erkek dört çocuk babası olan Sarıkaya'nın cenaze törenine katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, "15 Temmuz'daki kahramanca direnişin şehitlerinden birini daha Rabbimizin huzuruna gönderdik. 15 Temmuz bölgenin ve insanlığın unutmayacağı bir tarih olarak kayıtlara geçmiştir. Bir millet en zor şartlarda ve kendi parasıyla temin edilmiş tank ve uçaklara karşı onurla direndi. Ramazan Sarıkaya kardeşimizin cenaze namazını kıldık. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

"SON DERECE DOĞRU ZAMANLAMAYLA BAŞLAMIŞ BİR OPERASYON"

TSK'nın Cerablus'a gerçekleştirdiği operasyonu değerlendiren Davutoğlu, "Sabah başlayan operasyon son derece önemli tarihi dönem içinde gerçekleşiyor. Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimize yardım etsin, gazaları mübarek olsun. Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin güvenlik değerlendirmeleri neticesinde son derece doğru zamanlamayla başlamış bir operasyondur. Bu bizim en zor şartlarda dahi dışarıdan gelecek tehditlere hazır olduğumuzu gösteren bir adımdır" şeklinde konuştu.

"KİMSE TÜRKİYE'NİN İÇERİDE BİR ZAAF İÇİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK TERÖRİST FAALİYETLER YAPAMAZ"

Ahmet Davutoğlu, "Ben dört boyutu önemsiyorum. Türkiye'nin sınırının güvenliğini temin etme konusunda içeride ne yaşanırsa yaşansın en zor zamanlarda en kararlı tavrı sergiler, bu konu da dosta düşmana bu gösterilmiş oldu. Kimse Türkiye'nin içeride bir zaaf içinde olduğunu düşünerek sınırlarımızı tehdit etme veya sınırlarımızdan içeriye sızarak terörist faaliyetler yapma cüreti gösteremez. Bu bakımdan bu karar son derece doğru zamanda doğru mesaj içermektedir. Cerablus operasyonunun doğrudan başlamış olması çok doğru bir adımdır. İnşallah kısa sürede TSK Azez-Cerablus arasını temizleyerek Türkiye sınırlarında tek bir DAEŞ unsurunun kalmaması yönünde önemli bir mesafe alacaktır" diye konuştu.

"OPERASYON, PYD'NİN TÜRKİYE'NİN GÜNEYİNDE BİR KORİDOR OLUŞTURMA ÇABASINA MESAJ NİTELİĞİ TAŞIYOR"

Davutoğlu, operasyonun Halep'in güvenliği açısından da önemine değinerek, "İkinci önemli boyut da PYD'nin küstahça Türkiye içinde terör olaylarına destek veren yaklaşımı karşısında Fırat'ın batısına geçerek özellikle Türkiye'nin güneyinde bir koridor oluşturma çabasına da açık mesaj niteliği taşımaktadır. Üçüncü olarak da Halep'in bütünlüğü yönünde Halep'e yönelik baskılar karşısında Halep'in kuzeyinde güvenli bir kuşağın oluşması mültecilerin Türkiye'ye doğrudan akını anlamında da engelleyici bir faktör olacaktır. PYD ile rejim unsurlarının birlikte Halep'e yönelik saldırıları da bu şekilde engellenmiş olmaktadır" dedi.

"OPERASYON, GAZİANTEP'TE YAPILAN BARBARCA SALDIRIYA CEVAP OLDU"

Hedefin Suriye'nin bütünlüğünü korumak olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Nihai hedef Suriye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması. Grupların barış içinde yaşayacağı yeni bir Suriye'nin inşa edilmesidir. DAEŞ ve PYD unsurlarının sınır bölgelerinden Türkiye'yi tehdit etmesinin önüne geçilmiştir, Gaziantep'te yapılan barbarca saldırıya da bir cevap niteliği taşımaktadır. Bu operasyon Türkiye'nin güvenliği açısından hayatidir. İnşallah kısa sürede Azez ve Cerablus hattı temizlenir. Allah askerimize ve onlara destek olan Suriyeli kardeşlerimize yardım etsin, gazları mübarek oldun" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.