Ordu-giresun Havalimanı Açılış Töreni

Ordu-giresun Havalimanı Açılış Töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün"...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine denize dolgu bir havalimanını da Trabzon ve Artvin’in Ardeşen-Pazar ilçeleri arasına yapılacağı müjdesini verdi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Törenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu belirtti.

"Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün" diyen Erdoğan, "Bugün Ordu-Giresun Havalimanımızın açılışını yaptığımız gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun, gözün aydın olsun Karadeniz" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın her iki şehire, bölgeye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde Sinop’ta havalimanı yoktu, çalışmıyordu. Sinop Havalimanı’nın bitirdik, açtık. Ardından Kastamonu’da yoktu, onu da açtık. Aynı şekilde Samsun Havalimanı’nı hamd olsun açtık, şimdi mutluyuz zira Ordu-Giresun Havalimanı’nı açıyoruz. Trabzon’da havalimanımız vardı. Az önce değerli Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş, aynen denize dolgu bir havalimanını da Artvin-Trabzon arasında Ardeşen-Pazar arasına yapacağız. Dolayısıyla artık bu millete efendi olmanın değil hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz, bu eserlerle. Biz bu yola çıkarken bu duyguyla, anlayışla çıktık ve kurusıkı atarak değil hizmetle çıktık. Biz şuna inanıyorduk, ’Hayrun nas men yevfeun nas.’ İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Bizim derdimiz buydu" ifadelerini kullandı.

"AŞK HER KİŞİNİN İŞİ DEĞİL ER KİŞİNİN İŞİ"

"Biz bu milletin hizmetkarıyız, efendisi değil" diyen Erdoğan, "Bu havalimanının Ordu ve Giresun’daki işlevi çok önemli. Artık benim vatandaşım burada yarım saatlik mesafede arabasına atlayacak havalimanına gelecek. Yolları kısa ettik ve Türkiye genelinde öyle bir noktaya gelecek ki İnşallah halkımız ’acaba ben filanca yere nasıl ulaşırım’ endişesinden çıkacak. Ben 2 saate rahatlıkla buradan çıkıp İstanbul’daki evime ulaşırım. İstanbul’dan çıkar Ordu’daki, Giresun’daki evime ulaşırım. Nerelerden nerelere geldik değil mi?" şeklinde konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde Samsun-Sarp arasının yüzde 35’inin yapıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tamamlayan biz olduk. Ferhattık biz, siz Şirin. Ha burada bir şey söyleyeyim. Son zamanlarda baktım ki Kılıçdaroğlu da sık sık anlatmaya başladı. Öğrenmiş, bir şeyler daha öğrenecek ama daha çok öğrenmesi lazım. Öyle aşk her kişinin işi değil er kişinin işi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bunların böyle bir şeyi oldu mu bugüne kadar? 97-98 yılları işte geçenlerde televizyonlarda izliyoruz, aman ya Rabbi. Yaşadık olanları izlemeyi bırak Sosyal Sigortalar Kurumu’nun hastaneleri önünde ne çileler çektiğimiz bilmiyor muyuz, kar eden bir kurumun ne hallere getirildiğini bilmiyor muyuz?"

"MÜSLÜMAN BİR SOKULDUĞU YERDEN BİR DAHA SOKULMAZ"

"Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz" diyen Erdoğan, "Bu oyunu bozmaya mecburuz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 2002 ve öncesinin Türkiyesi’nde Ordu ve Giresun için denizin içinde bir havalimanı inşa edilmesi hayal bile edilemezken bugün hamdolsun bunu gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde Türkiye’de 26 havalimanı vardı bugün 54’ncüsünü açıyoruz. Bu dertte olmayı gerektirir, aşk budur işte, sevda budur. Sevdanız varsa bunları yaparsınız yoksa yapamazsınız" ifadelerini kullandı.

2002 yılında bölünmüş yolların uzunluğunun 6 bin 100 kilometre olduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz buna 17 bin 600 kilometre yol ilave ettik. 6 bin 100 kilometreyi 79 senede yaptılar. Biz 17 bin 100 kilometreyi 12 senede yaptık. Fark bu. Hızlı trenin adını bilmiyorlardı, bunu öğrendiler. 12 yılda Türkiye’nin ulaşım alt yapısında adeta bir devrim gerçekleştirdik. Hızlı tren hatlarının uzunluğu şu anda bin 213 kilometreye uzadı. Bugün bu havalimanıyla birlikte özellikle hava taşımacılığında attığımız adım bir rekor. Ben Ulaştırma Bakanım Binali Bey’e o zaman ’Havalimanı taşımacılığı elit bir çevrenin taşındığı değil tüm halkın rahatlıkla gidebileceği bir hale gelmesi lazım yani havayolu halkı yolu olmalıdır’ demiştim ve sağ olsun Binali Bey üstün bir gayretle havalimanlarının halkın yolu olması için havalimanlarının sayısı süratle artırmaya ve önümüze bunları getirmeye çalıştı."

"DİK DURACAĞIZ, DİKLEŞMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz yola çıkarken ne demiştik? Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Şunu da bilmenizi istiyoruz. Biz Allah’tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz" dedi.

Önümüzdeki hafta AK Parti iktidarı dönemindeki 29’uncu havalimanı olan Hakkari Havalimanı’nı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte açacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 yıl tehirle açacağız. Peki niye 2 yıl tehir oldu? Bölücü terör örgütünün engellemeleriyle oralardaki müteahhitler kaçarak, iş makinaları yakılarak maalesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı’nı bitiriyoruz. Şimdi çıkıyorlar ne diyorlar? Demokrasi. Bunların demokrasiyle falan alakası yok. Van’da musluklardan kan akıtıyorlar. Onların belediyesinin olduğu yer. Tabii ciddi eleştiriler gelmeye başlayınca geçen hafta Van’a gittiğimde baktım ki musluklardan kan akma olayı bitmiş. Şimdi su akıtıyorlar. Yani söylenmese bunlar devam edecekler. Çamur aksın anladık da ama kan akması anlaşılır gibi değildi. İstanbul’da Giresunlu, Ordulu hemşehrilerim çoktur, bilirler. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman çamur, su da akmıyordu sadece ses geliyordu, ’tıss’ diye. Ama biz öyle adımlar attık ki 180 kilometre mesafeden İstanbul’a su getirdik. O gün bugündür İstanbul’da su sorunu yok. Zira bizim zihniyetimizde hizmetkar olmak var, eserin en güzelini yapmak var ve biz bunları yaptık. Şu anda ülkemizde Hakkari ile birlikte 55 noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023 yılına kadar 60 havalimanına çıkacağız.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.