Ordu’da Bayram Tedbirleri

Ordu’da Bayram Tedbirleri
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı nedeniyle alınan tedbirleri açıkladı. Yapılan açıklamada, arife günü bazı mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okutulacağı belirtilirken, Cenaze hizmetleri konusunda da neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verild

- Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı nedeniyle alınan tedbirleri açıkladı. Yapılan açıklamada, arife günü bazı mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okutulacağı belirtilirken, Cenaze hizmetleri konusunda da neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verildi.

ZABITA KONTROLLERİNİ SÜRDÜRECEK

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edilerek, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin bayram tatili boyunca vatandaşların sağlığını ve huzurunu ilgilendiren konularda kontrollerini aralıksız sürdüreceğini, kendilerine gelecek istek ve şikayetleri de anında değerlendirecekleri belirtildi.

MEZARLARDA KUR’AN-I KERİM OKUNACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğünün de Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladığı vurgulanan açıklamada, “Mezarlıklarımızda her bayramda olduğu gibi Ramazan Bayramı arifesinde de Altınordu İlçesi Şahincili Mahallesi Şehir Mezarlığı ve Güzelyalı Mahallesi Asri Mezarlığımızda, Belediyemiz tarafından saat 10.30'da Kur'an-ı Kerim okunup Dua yapılacaktır. Halkımızın bu duaya iştirak etmelerini bekliyoruz. Mezarlara koymak için çiçek ve mezarlıkların üzerine toprak ilave etmek isteyen vatandaşlarımız için de mezarlık kenarlarına toprak getirilmiştir. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, halkımızın en hassas olduğu anlarda birebir yanında olması ve hizmetleri layıkıyla yapması gereken bir müdürlüktür. Cenaze ve Defin işlemlerinde, dinimizin emir ve yasaklarını, hurafelere dikkat ederek, akıl ve mantığın doğrultusunda, bölgesel geleneklere ve kanunların bizlere tanıdığı haklar çerçevesinde yerine getirmekteyiz” denildi.

CENAZE HİZMETLERİ AKSAMADAN DEVAM EDECEK

Bayram boyunca, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün 19 İlçede Cenaze Hizmetlerinin devam edeceğinin belirtildiği açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi bayram boyunca Cenaze hizmetleri ve İtfaiye hizmetlerinde de gerekli önlemleri almıştır. Cenaze Hizmetleri konusunda vatandaşlarımız ALO 188 hattını arayarak yada ilgili ilçede görevli olan personellerimize ulaşabilir, Büyükşehir Belediyesi’nin (0452) 233 25 58 no’lu telefonunu arayarak, dahili 1033 numarasından bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız, hastane, özel sağlık kuruluşları, adli tıp veya aile hekimlerinden almış oldukları Ölüm Belgesi (Defin Ruhsatı)’ni beraberinde getirdikleri takdirde birimlerimizde görevli personellerimiz kendilerine yardımcı olacaktır” şeklinde bilgi verildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, il sınırları içerisinde verilen cenaze hizmetlerinde, cenaze yıkama, kefen, mezar tahtası ve cenaze nakillerinden ücret alınmadığı belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.