Ordu’da Meralarda Islah Çalışması

Ordu’da Meralarda Islah Çalışması
Ordu’da hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini arttırmak için ıslah çalışmaları başlatıldı.Yaklaşık 50 bin hektarlık mera alanına sahip Ordu’da ıslah çalışmaları hız kesmeden devem ediyor. Her yıl...

Ordu’da hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini arttırmak için ıslah çalışmaları başlatıldı.

Yaklaşık 50 bin hektarlık mera alanına sahip Ordu’da ıslah çalışmaları hız kesmeden devem ediyor. Her yıl Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler kapsamında meralar hayvancılığa elverişli hale getiriliyor. Mera ıslah projeleri kapsamında Ordu’da şu ana kadar 16 proje tamamlandı. 7 adet projenin uygulanması ise devam ediyor. 2014 yılında mera ıslah çalışmaları kapsamında 24 bin 625 dekar alanda 165 ton gübre uygulaması yapıldı. Aynı proje kapsamında 3 adet koyun boyunluğu, 60 adet tuzluk, 66 adet kaşınma kazığı ve 11 adet suluk meralara kazandırılmış oldu.

MERALAR HAYVANCILIĞA ELVERİŞLİ HALE GETİRİLİYOR

2015 yılı başında ise mera alanlarında uygulanan projelerde 2 ton yem bitkisi ekildi ve 8 ton gübre atıldı. 2015 yılının geri kalan diliminde uygulanacak olan projeler kapsamında ise 7 bin 601 dekarlık alanda 91 ton gübre atılacak. Proje kapsamında ayrıca meralara 60 adet tuzluk, 62 kaşınma kazığı ve 14 adet suluk inşa edilecek. Projenin uygulanacağı meralarda 400 dekar alanda diri örtü temizliği yapılması ve temizlik yapılan alana bölgeye uygun yem bitkisi tohumu karışımı ekilecek.

ORDU'DA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRMEK VE OT KALİTESİNİ ARTTIRMAK İÇİN ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.