Ordu’da Temayül Yoklaması

Ordu’da Temayül Yoklaması
Ordu’da 25. dönem milletvekili aday adayları için AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından temayül yoklaması gerçekleştirildi.Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklamasında toplam 2 bin 7...

Ordu’da 25. dönem milletvekili aday adayları için AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen temayül yoklamasında toplam 2 bin 74 delege için oy kullandı. 57 aday adayının olduğu partide eski milletvekilleri Hamit Taşçı, Eyüp Fatsa ve önceki dönem İl Başkanı Hüseyin Akyol temayüle girmedi. Temayül yoklamasını AK parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ başkanlığında 6 kişilik heyet de takip etti.

Bu arada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Altınordu Belediye Başkanı Engin tekintaş da oylamanın başlamasından kısa süre sonra salona gelerek oyunu kullandı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

AK Parti’de aday belirleme sürecinin 2’inci aşamasında 6-15 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarının başkanlığında, MKYK üyelerinden oluşacak 12 alt komisyon aday adayları ile yüz yüze mülakat yapacak. Komisyonlar aday adayı sayısının yoğunluğuna göre görevlendirilecek ve mülakatlar 10 gün boyunca Ankara’da, genel merkezde yapılacak. Temayül yoklamasına girmesine gerek görülmeyen aday adayları, mülakata da çağrılmayacak.15-22 Mart tarihleri arasında da genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar devreye girecek. Alt komisyonlarda yapılacak elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek. Bu çalışma sırasında özellikle küçük illerde önceki seçimlerde olduğu gibi kamuoyunun görüşüne de başvurulacak. Ayrıca, ilk kez illerde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de kanaatleri sorulacak.

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak. 23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Davutoğlu karar verecek. Geçen seçimde üst kurul 4 genel başkan yardımcısı, SKM Başkanı, 2 grup başkanvekili, kadın ve gençlik kolları genel merkez başkanlarından oluşmuştu.

ORDU’DA 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI İÇİN AK PARTİ ORDU İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN TEMAYÜL YOKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ATATÜRK SPOR SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TEMAYÜL YOKLAMASINDA TOPLAM 2 BİN 74 DELEGE  İÇİN OY KULLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.