Ordu’da Yer Yok

Ordu’da Yer Yok
Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleriyle başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatlarıyla hazırlan...

Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleriyle başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun talimatlarıyla hazırlanan ‘Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor’ projesi kapsamında yapılan etkin tanıtım faaliyetleri neticesinde, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında bu yaz sezonunda patlama yaşandı.

Ordu’da yaşanan turizm hareketliliği ile ilgili bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirterek, “Kamu misafirhanelerinde dahi yer yok. Yer bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

Ordu’nun yüksek turizm potansiyelinin tanıtım yoluyla farkına varılmasını ve keşfedilmesini sağlamak için yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüttüklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, özellikle ulusal televizyon kanallarında yayınlanan programların Ordu’da çekimlerinin yapılmasını sağladıklarını, yine ulusal gazetelerin seyahat eklerinde, seyahat ve turizm sektörüne yönelik yayın yapan dergilerde geniş bir şekilde Ordu’nun tanıtıldığını, 16 ayrı Arap ülkesinden Ordu’ya davet edilen Arap gazeteciler vasıtasıyla Arap medyasında Ordu’yu etkin bir şekilde tanıttıklarını ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, “Tüm bu çalışmalar sonunda kısa sürede Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında patlama yaşandığını gördük. Ordu genelindeki tüm konaklama tesislerinde doluluk oranları yüzde yüze ulaştı. Otellerde yer bulunamıyor. Hatta kamu misafirhanelerin de dahi yer yok. Bizler bile kendi misafirlerimize yer bulamıyoruz. Artık yerli ve yabancı yatırımcılarımız tarafından yeni konaklama ve turistik tesislerin yapımına ihtiyaç duyuluyor. Bunun için yatırımcılarımızı Ordu’da turizm tesisi yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.