Ordulu Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi

Ordulu Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi
Ordulu balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek av sezonunu açtılar.Ordu’nun Fatsa ilçesi Yalıköy ve Bolaman mahallelerinde balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla birlikte teknelerle de...

Ordulu balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek av sezonunu açtılar.

Ordu’nun Fatsa ilçesi Yalıköy ve Bolaman mahallelerinde balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla birlikte teknelerle denize açıldı. Balıkçılar limandan ayrılmadan önce yakınları ile vedalaşarak yola çıktılar. Sonrasında havai fişek eşliğinde denize açılarak ağlarını Karadeniz’e bıraktılar.

Bağlı bulundukları Bolaman Limanı’ndan çıkış yaptıklarını belirten balıkçı Mustafa Mollaoğlu, “5-6 aydır bugünleri bekledik. Sezonumuz nisan ayında sona erdi, fakat biz o dönemlerde balık olmadığı için mart ayı gibi bitirmiş gibi olmuştuk. Eylül ayının gelmesi ile birlikte tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve vira Bismillah ile marşa basarak denize açıldık. İlk ağlarımızı denize bıraktık. İstavrit, barbun, lüfer için ağ attık” dedi.

Balıkçılar ilk günden umduklarını bulduklarını ifade ederek, av yasağının sona ermesiyle birlikte vatandaşların ucuz balık yiyeceğini belirttiler.

ORDULU BALIKÇILAR, “VİRA BİSMİLLAH” DİYEREK AV SEZONUNU AÇTILAR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.