Organik Tarımın Önemi Anlatıldı

Organik Tarımın Önemi Anlatıldı
Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, birlik yöneticileri ile birlikte Akçadağ Belediyesine, “organik tarımın önemi” hakkında bilgiler aktarmak amacı ile ziyaret gerçekleştirildi.

- Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, birlik yöneticileri ile birlikte Akçadağ Belediyesine, “organik tarımın önemi” hakkında bilgiler aktarmak amacı ile ziyaret gerçekleştirildi.

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ı ziyaret ederek, organik tarımı anlattı.

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, "5 ay oldu Organik tarım birliğimizi kuralı, dolayısıyla ilçelerimizde, tanışma gezileri düzenliyoruz. Zaten hep beraber belediyeleri, ilçe tarımla, ziraat odasını geziyoruz. Temel kuruluş felsefemiz üreticimize katkı sağlanmaktır ve amacımızda bu, bu nedenle sizlerle tanışmak istedik, sağ olun bizleri kabul ettiniz" dedi.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise, Akçadağ’da meyvecilik ve araştırma için yer ayrıldığını kaydederek, "Meyvecilik araştırma için yer ayırdık. Orada kaliteli, organik ve dayanıklı meyveciliğe dönük araştırmalar yapılacak. Organik meyve üreticileri birliğinin, bu nedenle bir ayağı burada olacak tabi önümüzde, benim jenerasyonum ellili yaşlarda olanlar önce yokluğu, sonra varlığı gördüler. Üretim alanında da maalesef, genetik bakımdan katkılar verilere oluşturulmuş meyveler, sebzeler lezzetini kaybetti. İyiden Olumsuza doğru bir gidiş var onun için insanımız artık, organik tarıma yönleniyor, organik olanın lezzetini arıyor burada şunu da dikkate almak lazım, tüketici her yerde organik olanı almak istiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.