Organları 6 Hastaya Umut Oldu

Organları 6 Hastaya Umut Oldu
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir şahsın organları 6 hastaya umut oldu. Turgutlu Devlet Hastanesi yoğum bakımında tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Rıfat Zeybek'ten alınan organlar 6 kişiyi hayata bağlayacak. Son

- Manisa'nın Turgutlu ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir şahsın organları 6 hastaya umut oldu. Turgutlu Devlet Hastanesi yoğum bakımında tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Rıfat Zeybek'ten alınan organlar 6 kişiyi hayata bağlayacak. Son organ bağışıyla birlikte Turgutlu Devlet Hastanesinde 9.kez organ bağışı işlemi gerçekleşirken bunların 3'ü 2014 yılında gerçekleşti. Rıfat Zeybek'ten alınarak başka bir hastaya nakil edilecek ince bağırsak bağışı ise Turgutlu'da ilk kez gerçekleşti.

15 Eylül 2014 tarihinde Manisa'nın Alaşehir ilçesinde trafik kazası geçiren ve daha sonra Turgutlu Devlet Hastanesin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Rıfat Zeybek'in beyin ölümü gerçekleşebileceğini öngören uzmanlar şahsı beyin ölümü izleme sürecine aldılar. Beyin ölümü takibi yapılan Rıfat Zeybek'e 19 Eylül 2014 tarihinde uzmanlar tarafından beyin ölümü teşhisi kondu ve yetkililer aile ile organ bağışı konusunda iletişime geçti. Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr.Diler Turgut ve organ nakli heyeti aile ile uzun süren görüşmeleri olumlu sonlandırdı ve konu Ulusal Organ Nakli Koordinasyon merkezine intikal ettirildi. Aile onayının ardından şahsın organlarına uygun hastalar ve hastaneler taranmaya başlandı. Gelen olumlu yanıtlar sonrası Zeybek'in İnce bağırsağı İzmir Tepecik Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, Kornea'sı ve 1 böbreği İzmir Bozyaka Hastanesinde, Karaciğer'i İzmir Özel Kent Hastanesinde, kalp ve 1 böbreği Ege Üniversitesi Hastanesinde organ bekleyen hastalara uyum sağladı.

20 Eylül 2014 tarihinin ilk saatlerinde Turgutlu Devlet Hastanesine gelen ekipler ameliyata girdi ve alınan organlar uygun isimlere nakledilmek üzere yola çıktı. Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr.Diler Turgut; " Yoğun bakım ünitesinde konan beyin ölümü teşhisi sonrası aileyle iletişime geçtik ve aile büyük bir olgunlukla bağışı onayladı. Turgutlu Devlet Hastanesi olarak bu yıl 3.kez organ bağışı işlemi gerçekleştirdik. Bu bağışta Başhekimimiz Sabri Taşçıoğlu, Başhekim yardımcımız Elif Tuna, Anestezi Uzmanımız Deniz Heppekcan oldukça büyük bir çaba sarf etti. 6 organ 6 farklı hayata umut oldu" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.