Organları Umut Oldu

Organları Umut Oldu
Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki kadın, ailesinin bağışladığı organları ile 2 böbrek ve 1 karaciğer hastasına umut oldu.Evinde rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırılan 77 yaşındak...

Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki kadın, ailesinin bağışladığı organları ile 2 böbrek ve 1 karaciğer hastasına umut oldu.

Evinde rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırılan 77 yaşındaki Emine U., beyin kanaması teşhisiyle tedavi altına alındığı İnegöl Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşına yenik düştü. Hastanın beyin ölümü gerçekleşirken, ailesinin organ bağışında bulunması ile birlikte hastane içerisinde yoğun bir koşuşturmaca başladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden ve Özel Bursa Acıbadem Hastanesi’nden İnegöl’e gelen ekipler, bağışlanan iki böbrek ve karaciğeri almak için zamanla yarıştı.

Özel Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten nezaretinde Dr. İmam Bakır, Dr. Umut Tüysüz ve Dr. Mahmut Esat Danışoğlu ile İnegöl Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Sevda Durmuş’un katıldığı ameliyatla Emine U.’dan alınan karaciğer ile böbrekler, özel steril kutulara koyularak yola çıkarıldı.

"HER 7 KİŞİDEN BİRİSİ ORGAN YETMEZLİĞİNE ADAYDIR"

Ameliyata giren organ nakil koordinatörü Gülten, "Bir hastanenin beyin ölümünü tespit edebilmesi, o hastanenin kalitesini gösteriyor. Dolayısıyla bu açıdan bizim için İnegöl Devlet Hastanesi’nin tespiti çok anlamlıdır. Vefat eden hastamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bağışlanan organlar diğer insanlarımıza can olacak. İnşallah vatandaşlarımız bunu görürler ve imkanları doğrultusunda Bursa ili içerisinde bulunan nakil merkezlerinin gösterdiği hizmeti aynı şekilde çalıştırabilirler. Biz hepimiz hasta adayıyız. Her 7 kişiden birisi organ yetmezliğine adaydır. Bu pozisyonda organ bağışı yapılırsa ancak bu hastalarımızın tedavileri mümkün olabilir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.