Organlarını Hastalara, Bedenini Öğrencilere Bağışladı

Organlarını Hastalara, Bedenini Öğrencilere Bağışladı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde hayata gözlerini yuman İngiliz kadın turistin vasiyeti üzerine organları ve bedeni bağışlandı. Eşi ile birlikte yaklaşık 10 yıldır Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Georg...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hayata gözlerini yuman İngiliz kadın turistin vasiyeti üzerine organları ve bedeni bağışlandı.

Eşi ile birlikte yaklaşık 10 yıldır Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Georgına Ann Small (71) 12 Nisan tarihinde evde geçirdiği kalp krizinin ardından merdivenlerden düşmesi sonucu ağır yaralandı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan İngiliz kadının beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek Antalya’da özel bir hastaneye sevk edildi. Özel hastanede tedaviye alınan İngiliz kadının, 17 Nisan Cuma günü beyin ölümü gerçekleşti.

ÇİFT, ORGAN BAĞIŞI İÇİN BİRBİRLERİNE SÖZ VERMİŞ

Beyin ölümünün ardından emekli asker Alan Small (71), eşine verdiği sözü tutmak için çalışmalara başladı. Eşi hayattayken birbirlerine, birinin diğerinden önce ölmesi halinde organlarını bağışlaması ve vücudunun kadavra olarak kullanılması için gerekli işlemler için söz verdiklerini belirten Small, eşinin iki böbreği ve karaciğerini bağışlarken, bedeninin de kadavra olarak kullanılması için bağışladı.

EŞİNİN BÖBREĞİNİ TAŞIYAN HASTA İLE TANIŞTI

Bir böbrek ve karaciğer Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Hastanede nakil bekleyen hastalar arasında dokuları uyan İsmet Gündoğdu’ya bir böbrek nakil edildi. Karaciğer ise Afyonkarahisar’dan gelen iki çocuk babası 61 yaşındaki İbrahim Koçgürbüz’e nakledildi. Naklin ardından eşinin böbreğini taşıyan İsmet Gündoğdu ile tanışmak isteyen Alan Small, Fethiye’den arkadaşı Volkan Sankır ile hastaneye geldi. Sankır’ın tercümanlık konusunda yardımcı olduğu Alan Small nakilli aileyle tanışıp bir süre sohbet etti.

"AĞLAMAK ÜZEREYDİM"

Duygu dolu anların yaşandığı tanışmanın ardından konuşan Alan Small, "Kalp krizi geçiren eşim merdivenlerden düşüp ağır yaralandı. Beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. Hastaneye kaldırdık ancak beyin ölümü gerçekleşti. Kendisi hayattayken organlarımızı bağışlayacağımıza dair birbirimize söz vermiştik. Ben de gerekeni yaptım. Bedenini de tıp öğrencilerinin faydalanması için kadavra olarak bağışladım. Böbrek nakli olan hasta ile tanıştım. Bana teşekkür ettiler. Neredeyse ağlamak üzereydim" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR DAVRANIŞ"

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu başkanlığındaki ekip tarafından başarıyla gerçekleştirilen karaciğer naklinin ardından ise İbrahim Koçgürbüz servise alındı. Organ bağışçısı aileye teşekkür eden Koçgürbüz, "Hepatit B’ye bağlı siroz hastasıydım. Beş yıldır karaciğer yetmezliği çekiyordum. İki oğlum verici oldu ama nakil gerçekleşmedi. Kısa süre önce kadavra listesine yazıldım. Ama şans bana hemen güldü. İngiliz Small ailesinin bağışladığı karaciğerle hayata tutundum. Çok güzel bir davranış. Türkiye’deki herkese örnek olabilecek bir davranış" dedi.

"AİLEYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Nakli gerçekleştiren Doç.Dr. Aliosmanoğlu ise, İngiliz ailenin bağışladığı karaciğeri Koçgürbüz’e başarıyla naklettiklerini ifade ederek, "Çok güzel bir davranış. Aileye teşekkür ediyoruz. Hastamızın sağlık durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Kısa süre sonra taburcu edeceğiz" dedi.

İngiliz Small’ın bağışlanan böbreğinin başarıyla nakledildiği İsmet Gündoğ’dunun ise sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.