"Ortada Trabzonspor’un aldığı bir kupa yok ama..."

"Ortada Trabzonspor’un aldığı bir kupa yok ama..."
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Ortada Trabzonspor'un aldığı bir kupa yok ama hak ettiği bir kupa vardı. Bana eleştiri ve saldırı yapacak...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Ortada Trabzonspor'un aldığı bir kupa yok ama hak ettiği bir kupa vardı. Bana eleştiri ve saldırı yapacak olan arkadaşlarımız biraz aklı selim düşünüp, o kupayı almak için bir gayretleri olsun ben de onları alkışlayacağım" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sabah saatlerinde Trabzon'a geldi. Kentte dostlarıyla buluşan Güneş, Beşiktaş, Trabzonspor ve A Milli Takım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar Trabzon'da yaşadığını belirten Güneş, "İnsanları seviyorum. Ama görev olarak kader bizi bu sene Beşiktaş'ta başlattı. Bu yıl itibariyle lig şampiyonu olmak benim için mutluluk verici. Ama hayatta başarı ve başarısızlığı gören bir kişi olarak, bu benim için aynı mesafede Trabzonspor'da birkaç defa hak ettiğimizi düşündüğümüz şampiyonluklarımızı alamadık. Beşiktaş'ta bunu almak mutluluk verici" dedi.

"TRABZONSPOR'UN İTİBAR KAYBETMESİNİ İSTEMEM"

Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğini ama en önemlisi itibarını kaybetmemesi gerektiğini söyleyen Güneş, "Çünkü saha sonuçları değişkendir. Ne zaman ne olacağı belli değil. Bir sene evvel Galatasaray 3 kupayı aldı ama bu sene kötü bir durumda. Bu yarışta olmak çok önemli. Trabzonspor'un özlemini ben de biliyorum. Bundan da üzüntü duyuyorum, kendi içinde olduğum dönemde dahil. Önce doğru ilkeli yarışan bir Trabzonspor olmalı. Beşiktaş'ta da aynı şeyleri söylüyorum. Kaybettiğimizde üzüntümüzü kendi içimizde yaşamalı, kazandığımızda ortak sevgiyle bunu paylaşmamız gerekir. Beşiktaş'ta yaşadığımız şampiyonlukta, Beşiktaş'ın dışında Trabzonspor, Galatasaray ve diğer takımların belki de Fenerbahçeli bir kısımın da Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ister durumda olduğunu düşünüyorum. Doğru işler yaparak sonuç almak her zaman iyidir. Trabzonspor'da puan olarak iki dönem 82 puan yapmıştık. Bugün 79 puan ile şampiyon olduk. Şöyle söylenebilir; 82 puan iyi puan, siz işinizi iyi yaptınız ama neden şampiyon olmadınız? Ülkemizde bazen şanssızlık, haksızlık adını ne koyarsanız koyun tekrar geriye dönmek istemiyorum ama değer yargıları için önemli. Haksızlıkları yine gündeme getiririz ama mücadeleyi daha iyi yapmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMEN - ÖĞRENCİ İLİŞKİSİ KURDUK"

Dün futbol adına ne yaptıysa bugün de aynılarını yaptığını ifade eden Şenol Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Öğrenci - öğretmen veya öğrenmeyle - öğreten ilişkilerini ele almak lazım. Bizim en büyük sıkıntımız o. Öğretmekle öğrenme dengesini iyi sağlayabilirsek çok mesafe alırız. Eğitimciyim ama aynı zamanda da yaşayan bir kişiyim. Biz bir şey veriyorsak, alan yoksa zaten bir şey olmaz. Mühim olan almaktır ama vermekle de dengeyi sağlıyorsun. O oyuncu gruplarının hepsi kendisi yaptı. Biz sadece yardımcı olduk. Ben hep öyle yapıyorum. Kendimi ön plana çıkarmak yerine tam tersine merkezde olan oyuncunun ön plana çıkması gerekiyor. Biraz kaba olacak belki ama bizim köylerimizde inekler vardır. İnekleri otlamaya getirirsiniz. O otlatma sonunda da dere kenarına su içmeye getirirler, hepsi içmeyebilir. İçen daha verimli olabilir içmeyen daha kötü olabilir. Onu oraya getirmek bizim görevimiz, içmek onun işi. Bunu yapan kazanıyor."

"GİTTİĞİM GÜNDEN BERİ BEŞİKTAŞ CAMİASI BANA KUCAK AÇTI"

Kendisinin Trabzonspor'da görev almadan şehri ve kulübü sevdiğini vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Ben buralıyım ve şehrimi seviyorum. Benim çalıştığım kulüp Beşiktaş. Ben Trabzon'u ve Trabzonspor'u seviyorum ama Beşiktaşlılar beni seviyor. Burayla anlatabilsek meseleyi çözeceğiz. Ben bütün sevgi ve eleştiriler içresinde burayı seviyorum. Gittiğim günden beri bana kucak açan bir Beşiktaş camiası var. Orada çalışan bir Şenol Güneş olarak benim Trabzonsporlu olduğumu herkes biliyor. Buna rağmen seviyor. Önemli olan sahiplenebilmektir. Trabzonspor'un içinde yetişmiş biri olarak işini düzgün yaparak başarılı bir insan olmakta hem bana hem bu şehre gurur vermesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BİRAZ AKLI SELİM DÜŞÜNSÜNLER"

Sezon başında Trabzonspor'un kupası ile ilgili kendisine yönelik yapılan eleştirilere ise Güneş, şöyle cevap verdi:

"Ortada Trabzonspor'un aldığı bir kupa yok ama hak ettiği bir kupa vardı. Bana eleştiri ve saldırı yapacak olan arkadaşlarımız biraz aklı selim düşünüp, o kupayı almak için bir gayretleri olsun ben de onları alkışlayacağım."

"GRUPTAN ÇIKARSAK ELEMEDE DAHA İYİ OLURUZ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı'nın yer aldığı grupta İspanya'nın biraz önde olduğunu belirterek, "Grupta işimiz kolay değil. İspanya biraz önde. Diğer takımlarla dengiz. Gruptan çıkarsak elemede daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Ama önemli olan gruptan çıkmak. İspanya hariç diğerleri çok denk takımlar görünüyor" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.