Ortak Akıl Platformu’ndan ’İstikrar’ Vurgusu

Ortak Akıl Platformu’ndan ’İstikrar’ Vurgusu
Ortak Akıl Platformu, açıkladığı bildiriyle 27 Mayıs askeri darbesini kınayarak, Türkiye’nin normalleşmesi ve istikrarının devam etmesi çağrısında bulundu. 203 sivil toplum örgütünün ortak hazırladığı...

Ortak Akıl Platformu, açıkladığı bildiriyle 27 Mayıs askeri darbesini kınayarak, Türkiye’nin normalleşmesi ve istikrarının devam etmesi çağrısında bulundu.

203 sivil toplum örgütünün ortak hazırladığı bildiri Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla okundu. 203 STK’nın destek verdiği bildiriyi Ortak Akıl Platformu adına Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın okudu. Bildiride Türkiye’nin normalleşmesi ve süren istikrarının devam etmesi vurgusu yapıldı.

“TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMESİ VE İSTİKRARI DEVAM ETMELİ”

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın okuduğu ortak bildiride, “Milletimize karşı yapılan düzenli saldırıların sebebinin ne olduğunu biliyoruz” denilerek, şu ifadelere yer verildi: “Bu ülkenin, Birinci Dünya Savaşı’nın bütün aşamalarında varını, yoğunu, canını ortaya koyan ecdadımızın ve milletimizin özverilerinin eseri olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu ülkenin her ferdinin, tarihimizin her döneminde olduğu gibi hem bağımsızlığının sağlanmasında hem de korunmasında bir nefer olarak sorumluluk üstleneceğine yürekten inanıyoruz. Vesayet zeminlerinin, darbelerin, yasakların, yalancı düzenlerin; milletin egemenliğinin elinden alınması için hayata geçirildiğini biliyoruz. 1946’da Menderes’in ‘yeter söz milletindir’ itirazıyla başlattığı ‘vesayeti kaldırma’ yolculuğunun, süreç içinde gerçekleştirilen sessiz devrimlerle ve ‘artık söz sadece milletindir’ düsturuyla taçlandığı günleri yaşıyoruz. Sivil iradeyi yok saymak için kurulan tezgâhlara, hazırlanan kumpaslara izin vermeyeceğiz. Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlere ve onların içerideki işbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz. Milleti ve milletin değerlerini esir alan ve milletin yeniden egemen olmasıyla son bulan vesayet ikliminin, tekrar hâkim kılma çabalarına izin vermeyeceğiz.”

“GEZİ KALKIŞMASI SENARYOSUNU BOŞA ÇIKARAN MİLLETİN KARARLI DURUŞUNU DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Bildiride, kararlı duruşun devam edeceği ifade edilerek, “27 Nisan’da e-muhtıra üzerinden gerçekleştirilen vesayet kalkışmasına karşı dik duran milletimizin yanında olacağız. Dışarıda yazılıp içeride sahneye konan Gezi kalkışması senaryosunu boşa çıkaran milletin kararlı duruşunu devam ettireceğiz. İhanet amacıyla planlanan 17-25 Aralık darbe girişimlerini püskürten, paralel tetikçilere hadlerini bildiren milletimizi yalnız bırakmayacağız. Siyasi, ekonomik istikrarın ve toplumun bütünlüğünün milletler ve devletler açısından, varlıklarının devamı noktasında temel parametre olduğunun bilincindeyiz” denildi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yeni Anayasa vurgusunun yapıldığı bildiride, “Eşit yurttaşlığın hayata geçirilmesi, ötekileştirme zihniyetinin bütünüyle sona ermesi, bin yıllık kardeşliğin pekiştirilmesi, Çanakkale ruhunun yeniden tesis edilmesi fırsatını bize sunan Çözüm Sürecine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimiz için hayati derecede önemli olan sivil, özgürlükçü, demokratik Yeni Anayasa’yı yazmak ve yapmak konusunda son derece kararlı olacak ve bu sorumluluğun takipçisi olacağız. Türkiye’yi ve milletimizi demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme hamleleriyle insan hakları, eşit vatandaşlık ve insanlık onuru noktasında daha ileri noktalara taşımak için elimizden ne geliyorsa ortaya koymaktan kaçınmayacağız. Başka şer merkezlerin de toplanarak milletimize karşı oyunlar içine girmeye çalışan yeni odakların bilincindeyiz. Kutsal beldemiz Kudüs’ü bir Yahudilik mekanı olarak göstermek isteyen, Allah’ın evi Kabe’yi itibarsızlaştırmak isteyen, Dine, diyanete, din derslerine haince yaklaşan, imam hatip okullarını kapatan ve yeniden kapatmaya çalışan ve Suriyeli kardeşlerimizden rahatsız olan zihniyetin kodlarının bilincindeyiz. Bu zihniyetin vesayet ettiği dönemlerdeki uygulamaları iyi bilen milletimizin bu kirli zihniyete itibar etmeyeceğini biliyoruz. Biz sivil toplum kuruluşları olarak; tüm halkımızın ve sesimizi duyan herkesin, içinde geçmekte olduğumuz kritik sürecin bilincinde olduğuna, davasına, ülkesine ve milletine ve topyekün dönüşümün ruhuna uygun davranıp gerekli sorumlulukları yerine getireceğine yürekten inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.