Ortak Akıl Toplantıları Ve Sonuçları

 

Enerji, eğitim, ulaşım v.s. gibi kentin sorunlarını çözüm noktasında bu güzel şehrimde bakanlarında katılımıyla ortak akıl toplantıları (çalıştay) yapıldı.

Bu toplantılarla ilgili iyimser değerlendirmeler yaptım. Yeri geldiğinde de eleştirel bakışla değerlendirmeler yaptım.

Bu şehirde önceleri; kör gider yol giderdi.

Bunun artık değişmeye başladığını gözlemliyoruz. Hani bir söz var ya; kervan yolda dizilir diye.

Kahramanmaraş’ın uzun yıllardır ötelenen onlarca sorunu var. Bir çırpıda bu sorunların çözümünü siyasilerden istemek biraz safdillilik olur.

Çalıştay kitaplarının dağıtıldığı toplantıya katılamadım. Ancak ajanslara düşen haberler, kitapçık ve Aksu TV’de yer alan haberleri inceledim.

Hani her zaman, en kötü proje hiç projesiz çalışmaktan iyidir demez miyiz?

Şu anda kitapçığa baktığımda bu şehrin öncelikleri sıralanmış ve çözümü içinde bir yol haritası ortaya konmuş. Eksik olan proje.

Görevlendirilen kurumlar bu plan çerçevesinde kendilerine düşen konuların projelerini vakit geçirmeden yapmalı ve bunları da kamuoyu ile paylaşmalıdırlar.

Bu bir bakıma kentimin stratejik eylem planı gibi duruyor.

Ortada fol yok, yumurta yok gibi bir yaklaşım içinde değilim. Bu kitapçıkta yazılanları da sadece boş laf olarak görmüyorum.

Büyük buluş ve başarılara imza atmış dehalar; önce hayal edeceksin, sonra tasarlayacaksın, sonra projelendireceksin ve sonrada hayada geçireceksin.

Şu anda Kahramanmaraş için ortaya konulan eylem planına baktığımızda proje oluşturma ve bunu eyleme dökme olarak görebiliyoruz.

Yani sorun teşhis edilmiş ve bu sorunu çözmeye yönelik de bir eylem planı oluşturulmuş.

Şimdi bunca yapılan çalışmaları sadece içi boş laf olarak değerlendirmek haksızlık hatta vicdansızlık olur.

**

Hazırlanan kitapçığa göz gezdirdiğimde; ulaşım, sağlık, eğitim, enerji, turizm, tanıtım, özel sektör yatırımları gibi birçok ana başlık ve alt başlıklarla yeni tanımlar geliştirilmiş ve bu konularda nasıl bir yol haritası da izleneceği ortaya konulmuştur.

Burada dikkatimi çeken önemli hususlardan bir tanesi de, 6 ayda bir toplantı yapılması ve bu toplantıda yükümlülerin, yükümlülüklerini hangi oranda gerçekleştirdikleridir.

Yani havanda su dövmek için yapılan bir çalışma olmadığı bu proğramdan da kendini gösteriyor.

Ben ulaşım çalıştayı sonrasında, bakan talimatıyla Göksun yolunda yapılan değişiklikleri Karayolları Bölge Müdüründen bizzat duyunca bu ortak akıl çalıştayından kentimize olumlu katkılar yapacağına olan inancım daha da arttı.

Biraz temkinli, objektif ve ön yargılardan arındırılmış bir ruh yapısıyla meselelere baktığımızda, neden olmasın, biz bu sorunları çözebilecek güçteyiz diyor ve emeği geçenleri kutluyorum.

İnşallah gelecek yıllarda daha modern ve sağlıklı bir şehirde yaşama imkanı buluruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi