Ortaköy Mezarlığı Defin İçin Hazır

Ortaköy Mezarlığı Defin İçin Hazır
Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’in artan nüfusunu da dikkate alarak uzun yıllar ihtiyaca cevap vermesini planladığı Ortaköy Mezarlığı, defin işlemleri için hazır.

- Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’in artan nüfusunu da dikkate alarak uzun yıllar ihtiyaca cevap vermesini planladığı Ortaköy Mezarlığı, defin işlemleri için hazır.

Ankara’da günde ortalama 30 defin işleminin yapıldığını ve büyük ağırlığın Karşıyaka Mezarlığı’nda olduğunu belirten yetkililer, Mamak Ortaköy Bölgesi’nde sosyal tesisleri ile birlikte inşaatı tamamlanan mezarlıkta, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda defin işleminin yapıldığını söyledi.

Toplam 1 milyon 660 bin metrekarelik bir alana sahip olan Ortaköy Mezarlığı’nda mezar altyapılarının tamamlandığını, 96 bin lahitin defin için hazır hale getirildiğini ifade eden yetkililer, Başkent’in tüm mezarlıklarında olduğu gibi Ortaköy Mezarlığı’nda da yakınlarını defnedecek vatandaşlara en iyi hizmetin verileceğini belirtti.

MODERN SOSYAL TESİSLER

Başkent’te defin işlemlerinin yükünü taşıyan Karşıyaka Mezarlığı’ndaki modern tesislerin bir eşi de Ortaköy Mezarlığı’nda inşa edildi.

Ankaralıları en acı günlerinde yalnız bırakmamak için yapılan tesislerin, cenaze sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlendiğini hatırlatan yetkililer, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki tesislerin bir eşinin de Ortaköy Mezarlığı’nda yapıldığını kaydederek, Ortaköy’deki tesislerin özelliklerini şöyle sıraladılar;

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, döşemeden ısıtma ve mekanik havalandırma sistemine sahip, bin kişinin namaz kılabildiği bir cami inşa edildi. Cami dışında, 5 bin kişinin namaz kılabileceği, kar, yağmur ve güneşe karşı üzeri özel çadır sistemiyle kapatılan korunaklı bir alan mevcut.

Cami altında 3 adet bayanlar, 3 adet baylar için gasilhane, 90 cenaze kapasiteli morg ünitesi, imam odaları, tabut depoları, personel odaları, cenaze levazımatçısı, çiçekçi ve cenaze sahiplerine ücretsiz çay ve şampiyon ekmek ikramının yapılacağı bekleme salonu, özürlülerin de rahat abdest alabildiği yerler. Ayrıca cemaatin araçlarını rahatlıkla park edeceği otopark yeri.”

HİZMET, KOLAYLIK BİR ARADA

Ortaköy Mezarlığı’nda da Başkent’in diğer mezarlık alanlarında olduğu gibi vefat eden kişinin yakınlarına hizmet ve kolaylık sağlandığına dikkat çeken yetkililer, “Ortaköy Mezarlığı’nda tamamlanan altyapı ve tesislerin ardından çevre düzenlemesi ve asfaltlama çalışmalarını büyük bir hızla başlattık. Çevreye ilk etapta 1750 selvi ağacı ile 200 bin ardıç (çalı grubu) dikildi. Ağaçlandırma çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Ortaköy Mezarlığı’nda da çevre düzeni, temizlik çalışmalarının yanı sıra güveni sağlama gayreti içerisinde olacağız” dediler.

ORTAKÖY MEZARLIĞI DEFİN İÇİN HAZIR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.