Oruçreis Mahallesi İlkokulu’nun Temeli Atıldı

Oruçreis Mahallesi İlkokulu’nun Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında yatırımları devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında yatırımları devam ediyor.

Oruçreis Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz,Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci ile Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk olarak kürsüye çıkan Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikşubat ilçesinin hızla büyüyen ve gelişen bir metropol ilçe olduğunu belirterek bu büyümenin sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,yola çıkarken kendilerini öğrencilerin ikinci velisi kabul ettiklerini ifade ederek: “Biz yola çıkarken öğrencilerimizin ikinci velisi kabul ediyoruz kendimizi demiştik. Bundan dolayı da eğitim alanında yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar devam edecek. Oruçreis Mahallemizin ihtiyacı olan bu okulumuz en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacaktır.

Aynı zamanda Oruçreis Mahallemizin yol sorununa da el attık. Andırın Caddemizin bu mahallemizle olan bağlantısını da tamamlayacağız.  Bunun haricinde Kayseri yolumuzun hemen üstünden geçen yeni bir yol daha açacağız. Böylece Oruçreis mahallemizin yol sıkıntısı da giderilmiş olacak” diye konuştu.

Daha sonra AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri sırasıyla birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher’in duası ile butona basıldı ve ilk temel atıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Oruçreis Mahallesi İlkokulu’nun oturum alanı 555 metrekare olup, inşaat alanı 2220 metrekaredir.

Eğitim tesisi bodrum+zemin+3 normal kattan oluşmakta olup, tesis içerisinde 16 adet derslik, 2 adet ana sınıfı, kütüphane, fen laboratuarı, resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon ve idari birimlerden oluşmaktadır. 

_stc0317.jpg_stc0458.jpg_stc0465.jpg_stc0475.jpg_stc0498.jpg_stc0510.jpg_stc0640.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.