Osmaneli’de Öğrencilerin Taekwondo Başarıları

Osmaneli’de Öğrencilerin Taekwondo Başarıları
Osmaneli ilçesinde öğrenciler spor müsabakalarında başarıdan başarıya koşuyor.3-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da yapılan Okul Sporları Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası finallerinde Osmaneli...

Osmaneli ilçesinde öğrenciler spor müsabakalarında başarıdan başarıya koşuyor.

3-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da yapılan Okul Sporları Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası finallerinde Osmaneli Atatürk Ortaokulu öğrencisi K. Şefahat Buğan 55 kilo müsabakalarında Türkiye birincisi oldu. 25-27 Nisan tarihleri arasında Adıyaman’da yapılan Okul Sporları Taekwondo Gençler Türkiye Şampiyonası finallerinde ise Osmaneli Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sueda Onat 44 kilo müsabakalarında Türkiye ikincisi olmuştu. Dereceye giren öğrenciler ve hocaları Mesur Düş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci makamında kabul edilerek ödüllendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sporun, günlük hayatın hemen hemen tüm yönlerini etkileyen çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, "Sporun gücü, onun bir sosyalleştirme aracı olmasıyla ve insanları birleştirici rolünü yerine getirmesi ile ölçülür. Spor, sosyalleşme ve sosyal değişim aracı olarak hizmet veren olağanüstü bir güce sahiptir. Spor, büyük önem verilen birçok sosyal değerin oluşmasına, sürekli hale gelmesine yardımcı olur. Bu değerler çok çalışmayı, fedakarlığı, adaleti, sadakati, sorumluluğu, güvenilirliği hoşgörüyü ve kendini disiplin altına almayı kapsamaktadır. İnsanlar kendilerine uygun olan sosyal rolleri öğrenirler, hemen tüm insanlar çocukken oyun, spor ve diğer aktiviteler ile sosyalleşirler. Bu faaliyetler iyi yurttaş, iyi arkadaş, sorumluluk sahibi komşu, iyi öğrenci, birlikte çalışma, liderlik gibi rolleri öğrenmede önemli hazırlayıcılık görevi yaparlar" dedi.

OSMANELİ İLÇESİNDE ÖĞRENCİLER SPOR MÜSABAKALARINDA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.