Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Tbb Encümen Üyeliği’ne Yeniden Seçildi

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Tbb Encümen Üyeliği’ne Yeniden Seçildi
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliği’ne yeniden seçildi. TBB Mayıs ayı meclis toplantısı geçtiğimiz gün Ankara’da çok sayıda belediye başkanı ile mec...

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeliği’ne yeniden seçildi. TBB Mayıs ayı meclis toplantısı geçtiğimiz gün Ankara’da çok sayıda belediye başkanı ile meclis üyesinin katılımı ile yapıldı.

TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş başkanlığında bir yıllığına görev yapacak Encümen Üyelerinin seçimle belirlendiği Mayıs ayı meclis toplantısında, Başkan Kadir Kara yeniden encümen üyeliğine seçilerek, Osmaniye’yi belediyecilik anlamında en üst organda başarı ile temsil etmeye hak kazandı.

BAŞKAN KARA, CEMR’IN TBB SİYASİ KOMİTE DELEGASYONUNA DA SEÇİLDİ

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, TBB encümen üyeliğinin yanı sıra Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin (CEMR) 7 kişiden oluşan TBB Siyasi Komite Delegasyonu’na da seçildi. CEMR ile ilgili bilgi veren Başkan Kara, “Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Avrupa bölge teşkilatını oluşturan, yerel ve bölgesel bağlamda en geniş temsile sahip Avrupa topluluğudur. Köklü bir tarihe sahip olan CEMR, 1951 yılında bir grup Avrupalı belediye başkanı tarafından kurulmuştur. CEMR günümüzde, 28’i AB üyesi ülke olmak üzere 41 ülkeden 57 ulusal birlik aracılığıyla, 150,000 belediye ve bölgesel yönetimi temsil etmektedir” dedi.

TBB’DEN İLÇE VE BELDE BELEDİYELERİNE ARAÇ HİBESİ

Meclis toplantısının ardından TBB tarafından bazı belediyelere araç da hibe edildi. Düzenlenen törende Osmaniye’den iki ilçe ve iki belediyeye iş makinesi hibe edildi. Düzenlenen törende TBB adına bu iş makinelerini TBB Encümen Üyesi ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca’ya, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci’ye, Böcekli Belediye Başkanı Doğan Öztürk’e ve Ellek Belediye Başkanı Recep Soyer’e teslim edildi.

OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA, TBB ENCÜMEN ÜYELİĞİ’NE YENİDEN SEÇİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.