Osmaniye'de Ülkücü Şehitleri Anma Etkinliği

Osmaniyede Ülkücü Şehitleri Anma Etkinliği
Ülkü Ocakları Osmaniye Şubesi tarafından ilk ülkücü şehit Ruhi Kılıçkıran ve ülkücü şehitleri anma programı düzenlendi.

- Ülkü Ocakları Osmaniye Şubesi tarafından ilk ülkücü şehit Ruhi Kılıçkıran ve ülkücü şehitleri anma programı düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ülkü Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Fatih Eroğlu yaptığı konuşmada, "4 Ocak 1968’de yüreklerimize düşen ilk kor, gözlerimizden dökülen ilk damla, sözlerimizde ayrı gönüllerimizde ayrı bir yere sahip olan şehit ülkü devi reisimiz, ağabeyimiz rahmetli Ruhi Kılıçkıran’ı ve Ülkücü şehitlerimizi anmak üzere buradayız. Onlar; gözlerini ufka dikmiş, inandıklarından canları pahasına vazgeçmemişlerdir. Bu davanın yolcuları vatanın birliği ve bekası için durmadan çalışmışlardır. Davamız uğruna zaman zaman büyük zorluklarla karşı karşıya kalmışlardır. Fakat hiçbir yeminden bir kez olsun dönmeden bu fani dünyadaki vazifelerini tamamlamış ve rahman-ı rahime kavuşmuşlardır. Allah bu dava uğrunda ömürlerini tüketmiş olan bütün Ülkücü şehitlerimizden razı olsun. Bizler de ağabeylerimizden devraldığımız bu bayrağı, Allah’ın izniyle yere düşürmeden taşıyacak ve bizden sonraki arkadaşlarımıza devredeceğiz. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan dönersek, namus bize ar olsun. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.

Eroğlu, konuşmasının ardından kendinden önceki Ocak Başkanı Ertuğrul Cevahir’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Mehmet Ali Emeksiz'in okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından Eğitimci Reşat Gürel, "Su ve Simit" adlı şiirini seslendirdi. Ülkü Ocakları eski başkanı Mümtaz Arite’nin Ruhi Kılıçkıran ile ilgili anısını sunmasının ardından Araştırmacı Yazar İsmet İpek, sinevizyon eşliğinde ilk Ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran ve diğer Osmaniyeli Ülkücü Şehitlerin biyografileri ve şehit edilmelerini anlattı. İpek’in sunumunda salonda duygulu anlar yaşandı.

Programın son bölümünde ise MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Ruhi Kılıçkıran ve Ülkücü şehitleri ile ilgili sunumunu yaptı. Gecenin sonunda Milletvekili Ali Uzunırmak ile Araştırmacı-Yazar İsmet İpek’e teşekkür plaketi verildi.

Programa MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

OSMANİYE'DE ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.