Osmanlı Ocakları resmen Maraş’ta!

Osmanlı Ocakları resmen Maraş’ta!
Tarihi ve milli değerlerini unutmayan genç neslin yeniden şahlanışı olarak nitelendirilen Osmanlı Ocakları, Kahramanmaraş’taki teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı.

Tarihi ve milli değerlerini unutmayan genç neslin yeniden şahlanışı olarak nitelendirilen Osmanlı Ocakları, Kahramanmaraş’taki teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı.

Osmanlı Ocaklarının Kahramanmaraş için büyük bir kazanım olacağını ifade eden Osmanlı Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Pekmezköpüğü, Türkiye genelinde zuhur eden bu yeni oluşumu gazetemize anlattı. Pekmezköpüğü, “Osmanlı Ocakları 2005 tarihinde dergi, 2009 yılında ise dernek olarak kuruldu. Osmanlı Ocakları gerek dernek tüzüğü gerekse pek çok yayın ve yayım kuruluşunda Osmanlı medeniyetini, kültürünü ve tarihini anlatmak, anlamak ve herhangi bir dil, din, mezhep, etnik köken, siyasi görüş, siyasi parti ayrımı yapmaksızın; ülkesini, devletini ve devletini yönetenlerini seven herkesi bu duygu ve ruhla bir arada toplamaya, toparlama çalışmak amacıyla başta Ankara olmak üzere pek çok il ve ilçede temsilcilikleriyle hizmet veren bir tüzel kişiliktir” dedi.

Osmanlı Ocaklarının Kahramanmaraş’taki teşkilatlanması henüz yeni olduğunu belirten Osmanlı Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Pekmezköpüğü, mazbatasını aldıktan sonra Kahramanmaraş’ta hızlı bir teşkilatlanma çalışmaları içerisine girdiklerini aktardı.

Kahramanmaraş’ta özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için projeler hazırladıklarını bildiren Pekmezköpüğü, “Mazbatamızı yen aldık. Gelir gelmez görevimize başladık. İl teşkilatımızın ardından ilçe teşkilatlarımızı oluşturduk. Kahramanmaraş zaten bir Osmanlı külliyesi. Yani bugün sokağa çıkıp bir röportaj yaparsanız ben Osmanlıyı sevmiyorum, diyeni bulamazsınız. Biz burada genç misafirlerimize Osmanlı dersi veriyoruz. Bizim Maraş’taki en büyük uğraşımız ise yine gençleri içine çeken madde bağımlılığı ile mücadele olacak. Özellikle gençlerimizle bu konuda çok sorunumuz var. Teşkilatımızın Maraş’taki kurulum aşamasında dahi idam geri gelsin, diye imza kampanyası başlattık. Şu an için 20 bin civarında imza topladık. Hedefimiz bunu 100 binin üzerine çıkarmak. Biz gençlerimize çok faydalı olacağımızı ve gençlerimizle çok faydalı işler yapacağımıza inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı il ve ilçe ocak binalarımıza bekliyoruz” dedi.

Osmanlı Ocaklarının en büyük misyonunun ülkenin birliği ve bütünlüğü olduğunu kaydeden Başkan Pekmezköpüğü, “Hiçbir siyasi partiden talimat almayan herhangi bir siyasi parti yahut oluşum içerisinde yer almayan Osmanlı Ocakları; ülkenin bütünlüğü ve beraberliği, milli duygu ve düşüncelerle, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde varlığını bilen, devletini Osmanlı medeniyetinin devamı olarak gören ve bu amaçla topluma ve kitlelere hitap eden her türlü işkenceye şiddete karşı olan bir sivil toplum kuruluşudur” şeklinde konuştu.

Kaynak; Bugün Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.