Osmanlı Şehzadesi İhlas Koleji’ni Ziyaret Etti

Osmanlı Şehzadesi İhlas Koleji’ni Ziyaret Etti
Osmanlı padişahlarından Sultan V. Murad’ın torununun torunu olan Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu İhlas Koleji’nde öğrenciler ile buluştu.

- Osmanlı padişahlarından Sultan V. Murad’ın torununun torunu olan Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu İhlas Koleji’nde öğrenciler ile buluştu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Pazan ile katılan Osmanoğlu kendisi için hazırlanan programda hayatından kesitler sunarken ailesi, yaşantısı ve hanedanlık hakkında kısa bilgiler paylaştı.

Hanedanlık mensupları içinde annesi ve babası hanedanlıktan gelen tek şehzade olan Osmanoğlu, özgeçmişi salonda bulunan öğrencilere okunmasının ardından soruları cevaplandırdı.

Özellikle 1924’de Osmanlı hanedanlığı mensuplarının sınır dışı edilmesinin ardından gelişen olayları anlatan Osmanoğlu, bir hafta içinde sınır dışı edilmelerinden dolayı hanedan mensuplarının birçok taşınmazlarını İstanbul’da bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Bu taşınmazların vekalet verilen biri tarafından satılmasının sağlandığını ancak o kişinin de dolandırıcılık yaptığını anlatan Osmanoğlu, “Bu taşınmazlar için bir ülkede kalan bir akrabaya vekalet verilmiş. Lakin bu kişi sattıklarının parasını ya hiç göndermemiş ya da çok azını göndererek dolandırıcılık yapmış. Babam da İstanbul’dan ayrılırken kendine ait özel eşyalarını yakın arkadaşlarına hediye etmiş. Ne tesadüftür ki Türkiye’ye döndükten sonra bir çok eşyayı bana geri verdiler. Hatta o kişilerin torunları bana hediyeleri iade ettiler” dedi.

Babası ve annesinin Fransa’nın Nice şehrinde tanışarak evlendiklerine değinen Osmanoğlu, kendisinin Kahire’de doğduğunu ve yaklaşık 18 yıl Mısır’da yaşadığını söyledi. Uzun yıllar Fransız pasaportu ile yaşadığını da paylaşan Osmanoğlu, artık Türk pasaportu aldığını da sözlerine ekledi.

Hanedanlığın en son ne zaman bir araya geldiği sorusu üzerine en son Konya’da Şeb-i Aruz törenleri sırasında Dışişleri Bakanı Ahmed Davudoğlu’nun misafiri olarak Konya’da bir araya geldiklerini belirten Osmanoğlu, Konya’da çok güzel ağırlandıklarını ifade etti.

Şehzade Osmanoğlu yine gelen bir soru üzerine en beğendiği padişahın Fatih Sultan Mehmed olduğunu söyledi.

OSMANLI ŞEHZADESİ İHLAS KOLEJİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.