Osmanlı Şehzadesinin Anne Acısı

Osmanlı Şehzadesinin Anne Acısı
Hayattaki 26 Osmanlı şehzadesinden biri olan Cengiz Osmanoğlu’nun annesi Emine Perizat Perin vefat etti. 30 Ağustos 2015 Pazar günü Bakırköy’de bir hastanede hayata veda eden Perin 97 yaşındaydı.Sulta...

Hayattaki 26 Osmanlı şehzadesinden biri olan Cengiz Osmanoğlu’nun annesi Emine Perizat Perin vefat etti. 30 Ağustos 2015 Pazar günü Bakırköy’de bir hastanede hayata veda eden Perin 97 yaşındaydı.

Sultan Mehmed Reşad Han’ın sürgündeki torunu Şehzade Mehmed Nazım Efendi ile 1938 yılında İskenderiye’de evlenen Perin, 1939 Kasımında oğlunun Kahire’de doğumundan kısa bir süre sonra Şehzade’den boşanıp İstanbul’a dönmüş ve doğar doğmaz vatana girmesi yasak olan şehzade oğlundan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Daha sonra gazeteci ve Demokrat Parti milletvekili Mithat Perin ile evlenen Perizat Perin’in bu evlilikten, genç yaşta vefat eden bir kızı ile Selçuk Perin isimli oğlu bulunuyor. Perin’in babası, Erzurum’un köklü ailesi Söylemezoğulları’ndan Süleyman Şefik Paşa, Basra Valiliği ve 1919’da Harbiye nazırlığı görevlerinde bulunmuştu.

Merhume Perizat Perin, Amerika Birleşik Devletleri, North Carolina eyaletinin Greensboro şehrinde yaşayan oğlu Cengiz Osmanoğlu’nun İstanbul’a gelişinden sonra 2 Eylül 2015 Çarşamba günü Bebek Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşi ve kızının yanında toprağa verilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.