Osmanlıca Kurs Zili Ak Parti Konak'ta Çaldı

Osmanlıca Kurs Zili Ak Parti Konakta Çaldı
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı ve Konak Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Osmanlıca kursunun birinci dersi, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirildi. AK Parti Balçova İlçe Başkanı görevinden AK Parti Konak İlçe Başkanı görevine geçen

- AK Parti Konak İlçe Başkanlığı ve Konak Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Osmanlıca kursunun birinci dersi, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirildi. AK Parti Balçova İlçe Başkanı görevinden AK Parti Konak İlçe Başkanı görevine geçen Temel Yıldırım, Osmanlıca dili hizmeti vermek üzere çalışmalarını hızlandırarak, kısa bir sürede Osmanlıca kursunun kapılarını halka açtı.

Katımının yoğun olarak gözlendiği kursa, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da katıldı. Osmanlıca kursuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Delican, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın daha önce Osmanlıca kursu açma girişiminde bulunması ve bu kararından vazgeçmesiyle ilgili konuya da değinen AK Parti İl Başkanı,”Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kendisi Osmanlıca’nın öğretilmesi konusunu siyasallaştırıyor” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Konak İlçe Teşkilatı’nda şu önemli açıklamalarda bulundu:

OSMANLICA ÖĞRENMEYE KARAR VERDİM

“Latin harfleriyle bizim modern, çağdaş dünyada aldığımız ve bu eğitime bağlı olarak hepimizin öğrendiği Türkçe alfabemiz var. Ancak biz, geleceğe aydın nesiller yetiştirmek istiyoruz. Aydınlar da toplumun fikir önderleridir. Önlerine her zaman bir ufuk koyarlar. Aydın olmak gerçekten kolay değildir. Aydın dediğimiz o münevver kesim birkaç dil bilir. Yabancı dilleri mutlaka bilmek zorundalardır; çünkü dünya artık birbirine entegre olmuş durumda. Evlatlarımız çok iyi yabancı dil öğreniyorlar. Ama bunun yanında, inceleme yaparken tarihlerini de çok iyi bilmek zorundalar. Bu bağlamda şahsen kendimde de bu eksikliği hissediyorum. Bu eksikliği gidermek için ben de Osmanlıca öğrenmeye karar verdim. Hatta, Sayın cumhurbaşkanımızın Osmanlıcayla ilgili okullarımızdaki öğretimin başlayacağını söylediğinde keşke bizim zamanımızda bize de öğretselerdi diye içimden geçirmiştim. Daha sonra sürece baktığımızda belediyelerin buna el attığını gördüm.”

OSMANLICAYI İNŞALLAH KENDİMİZ OKUYUP ÖĞRENİRİZ

“Okuduğumuz kitaplarda kitabın en güzel yerine gelirsiniz ve o en güzel yerinde Osmanlıca bir parça koyarlar ve orada takılırsınız. Birçok aydın yazar da şunu söyler, aydın olmak gerçekten emek ister ve Osmanlıca’yı kendiniz öğrenin kendiniz okuyun derler. Çocuklarımızın da bu duruma düşmemesi için bizim geçmişi daha iyi bilmemiz, hem de geçmişimizde atalarımızın kullandığı dili öğrenmemiz lazım. İnşallah bu kursu başarıyla tamamlayıp, Osmanlıcayı ve geçmişimizi hiçbir tercümeye gerek kalmadan kendimiz okuyup öğreniriz.”

BÜYÜK İMPARATORLUKLAR GEÇMİŞLERİNİ ÇOK İYİ BİLİRLER

“Dünyada büyük imparatorluklara baktığımız zaman bu imparatorlukların devamı olan halklarda kendi özgüven duygusu çok üst seviyededir. Geçmişlerini çok iyi bilirler. Geleceğe dair planlı ve kararlı kararlar alırlar. Biz de böyle bir milletiz. Bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak bizim de geleceğe dair çok ciddi beklentilerimiz var. Bölgemizde huzur ve istikrarı olan bir milletiz. Bu istikrarı etrafımıza yayarak ve daha da büyüterek yürümek istiyoruz.”

MİLLETİMİZİN HER KESMİYLE KUCAKLAŞAN BİR PARTİYİZ

“Artık ülkemiz, yeni Türkiye yolunda çok ciddi adımlar atıyor ve hükümetimiz de bu yolda önemli kararlar alıyor. Türkiye’ye 12 yılda 3 cumhuriyet dönemi kadar hizmet getiren bir partinin mensuplarıyız. Getirdiğimiz hizmetler sadece yol, sağlık veya ekonomi anlamında yapılan devrimler değildir. Biz, kültürel manada geçmişimizle ilgili yapılan hataları tamir etmeye, toplumumuzun her kesimiyle kucaklaşmaya çalışan bir partiyiz. Barış süreci de bunun bir parçası. İlk kez milli bir proje bizim tarafımızdan başarıyla sürdürülüyor ve bu konuda çok yol aldık. İnşallah artık bu ülkede kardeş kavgası olmayacak. Geleceğe çok düzgün ve sağlam adımlarla yürüyeceğiz. Bu da bizim birbirimize olan bağlılığımızla oluyor. Tabii ki, bu bağlılıkta geçmişteki değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bu neslin evlatları geçmişini de iyi bilecekler. Bunun için de bir adım atıldı. İnşallah bundan sonra okullarımızda Osmanlıca dersleri öğretilecek, gençler de böylece ecdatlarını iyi tanıyacaklar. Aynı zamanda kendi ecdatlarını tanımaya başlayan gençlerimiz okudukça kendi ecdatlarını daha da sevecekler.”

SEMA PEKDAŞ’IN KENDİSİ BU KONUYU SİYASALLAŞTIRDI

“Konak Belediyesi Sayın Sema Pekdaş ta böyle bir kurs düzenlemişti. Biz de vesile olur biz de bu kursa katılırız diye talepte bulunacakken kurs kapatıldı. Kendisinden Türkiye’de bazı şeylerin artık normalleşmesi gerektiğini ve bu normalleşme sürecine katkı koyması gerektiğini belirterek bu kursu açmasını istedim. Aldığımız cevap pek te güzel bir cevap değildi. Bu konunun siyasallaştığını, kendisinin bu işi kültürel bir faaliyet olarak gördüğünü ve o yüzden vazgeçtiğini söyledi. Demek ki, kendisi tarafından bu durum siyasal görülüyor. Bizim de engellemek istediğimiz konu buydu, bu işi siyasallaştırmayalım istedik. Türkiye’yi kamplara bölmeyelim, Türkiye’yi ötekileştirmeyelim, mahalle baskısından kurtulalım mesajı vermek istedik. Eğer bu mahalle baskısından kurtulabilseydi ve gerçekten İzmir’de örnek olarak bu kursu devam ettirebilseydi, biz de belediyenin açmış olduğu kursa kaydolurduk ve hep beraber bu kursu tamamlardık. Bizlerin de vatandaş olarak katıldığı bir kurs olarak kalırdı. İnanın İzmirli bunu daha da çok benimserdi. Ama bu baskıya dayanamadı ve bu kursu iptal etti. Çok istiyorlarsa kendileri açsın gibi biraz da kırıcı bir mesaj gönderdi. Biz bu kursları açarız, önemli olan bu kursları açmak değil, buna niyet etmektir. Sayın temel yıldırımı bu konuda tebrik ediyorum. Çalışmayı başlattı. Gayet te güzel bir çalışma. İnşallah, biz okullarda öğrenemedik; ama bu kurslarda biz de geçmişimizi öğreneceğiz.”

DİİLİMİZLE TARİH ARASINDA ENGELLER ORTADAN KALKIYOR

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ise şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün tarihe yolculuğumuzun ilk günüdür. Dilimizle tarih arasındaki engeller ortadan kalkıyor. Bu kursun sonunda inşallah Osmanlıca’yı öğrenmiş olarak tarihimize yolculuğumuza başlayacağız. Çok büyük bir medeniyetin devamıyız. Osmanlı gibi 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir medeniyetin torunları olarak bu büyük kültür, bilgi ve sanat havuzundan faydalanmak istiyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın direktifleri ve talepleri doğrultusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde Osmanlıca kursunu açmaya karar verdik. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvurumuzu yaptık ve 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde başvurumuzu neticelendirmiş olduk. Kursu verecek hocamızı da bulduk. Bundan sonra artık ilçe teşkilatımızda haftada 2 gün olmak üzere Pazartesi öğleden sonra 3 ve 5 arası, Perşembe de akşam 7 ve 9 arası olmak üzere iki bölüm halinde Osmanlıca kursuna başlıyoruz.”

“Burada hiçbir siyasi kaygı, düşüncemiz ve beklentimiz yok. Bu proje, tamamen bir kültür etkinliği çalışmasıdır. Hedefimiz, tarihimizle ve medeniyetimizle aramızdaki kopukluğu ortadan kaldırabilmek, bağ kurabilmek ve bu bağ sayesinde çok güçlü bir medeniyetin birikimlerine ulaşabilmektir. Bu anlamda inşallah kursumuz hayırlara vesile olur. Çok kıymetli İl Başkanım, birinci kursumuza katılarak buraya değer kattılar ve gönüllerimizi fethettiler. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.”

.

OSMANLICA KURS ZİLİ AK PARTİ KONAK'TA ÇALDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.