Osmanlıca Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Osmanlıca Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi kursunu tam...

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

TPAO Bölge Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti Adıyaman milletvekili adaylarından Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hayrat Vakfı’nın çalışmalarını içeren video gösterimiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Hayrat Vakfı Adıyaman İl Temsilcisi İlyas Bıçakçı, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğiyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Kur’an-ı Kerim ve Osmanlı Türkçesi kurslarına Adıyaman il genelinde 4 bin kursiyer kayıt yaparak, bunlardan 2 bin 355 kişiye sertifikaları verilmiştir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ise, yaptığı konuşmada, “Açılan bu kurslarla 600 yıl dünyaya hükmederek, İslam’a hizmet eden Osmanlı’nın hem kültürünü hem değerlerini öğrenerek özümüze dönüş imkanları yaratılmıştır. İnşallah açılan bu kurslarla hem dilimizi hem de değerlerimizi yeniden keşfederiz” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, kursiyerleri tebrik ederek, "Bizler de açılan bu kurslara destek vermek amacıyla ileriki dönemlerde Adıyaman Belediyesi olarak geçmiş ile gelecek arasında bir bağ olan Osmanlıca kurslarını bilgi ve kültür evleri bünyesinde açacağız" diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan da, bu kursların ülkemizin her tarafında açılması ve hayata geçirilmesi için Ankara’da verdikleri mücadeleden bahsetti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Eğer bundan 10-15 yıl önce böyle bir program yapılacak denilseydi hiçbirimiz inanmazdık. İlk Osmanlıca gündeme geldiğinde Osmanlıcaya yıllarca yabancı dil muamelesi yaptılar. Osmanlıca farklı bir alfabeyle yazılan Türkçedir. Milletimizin tarihi sadece harf devrimiyle birlikte başlamıyor ki, bu millet çok köklü bir millettir. Eğer bugün birçok eseri Türkçe okuyabiliyorsak bunlar daha önceden Osmanlıca yazılan eserlerdir. Eğer tarihimizi, ecdadımızı bilemezsek, geleceğe güvenle bakamayız. Gelinen nokta son derece sevindiricidir. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “Sayın Başbakanımız ilimize teşrif ettiklerinde Hayrat Vakfı Genel Başkanımızla görüşerek Adıyaman’da Osmanlıca kursunun açılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmuştuk. Böyle bir kursun Adıyaman’da da açılmasından memnuniyet duyacağımızı ifade etmiştim. Bu kurslarla bir eksiklik giderilmiş ve muhteşem bir imparatorluğun kendi kültürünü ve dilini öğrenmesi bu kurslarla çok muhteşem bir şeydir. Bu kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kursun ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Osmanlıca kursunu tamamlayan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.