Osmanlı’da Kadın Ve Aile Anlatıldı

Osmanlı’da Kadın Ve Aile  Anlatıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Osmanlı’da Kadın ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Osmanlı’da Kadın ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Yavuz Bahadıroğlu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ev Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, Türk-İslam Kültürünün bugünlere taşınmasında Osmanlı kadınının önemli bir role sahip olduğunu söyledi.

Taşkıran yaptığı konuşmada: “Bize öğretilenin aksine Osmanlı kadını ezilen, horlanan, aşağılanan bir tip değil; saygı gören bir konumdadır.

Kadın aynı zamanda ailenin temel direğidir. Çocuklarınsa varoluş yeri ailedir. Geleceğimiz çocuklarla kaim olacaktır. Bir milletin aile yapısı sağlam ise devlet yapısı da sağlam ve uzun ömürlü olur. Bunun en güzel örneği İslam geleneğinin bütün boyutlarıyla uygulandığı Osman Devletidir.

Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi olarak organize ettiğimiz bu programa Hocamız Yavuz Bahadıroğlu’nun tarihi birikiminden faydalanmak ve aydınlanmak üzere siz kıymetli misafirlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu duyuyoruz. Kendilerine ve sizlere tekrar hoş geldiniz der. Programın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Yavuz Bahadıroğlu Osmanlı’da Kadın ve Aile konusunda birikimlerini paylaştı.

stc_3179.jpg

Zaman zaman kendi hayatından kesitler de sunan Bahadıroğlu, sosyal medyadaki yanlışlardan, çocukların eğitilmesine ve aile içerisinde ebeveynlerin davranışlarına kadar bir çok konuda bilgiler aktardı.

Konferansın sonunda Bahadıroğlu okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Programa Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Zabıta Daiesi Başkanı Eyüp Karataş, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Arslan Akmaz,  Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Ramazan Demirel, İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, Mezarlıklar Müdürü İsmail Emir Demir, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe taşkıran ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

flash-023.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.