Otelcilerden Ekodosd’a Latmos İçin Çevre Ödülü

Otelcilerden Ekodosd’a Latmos İçin Çevre Ödülü
Kuşadalı otelciler, Latmos olarak da bilinen Beşparmak Dağları’nın korunması ve eko-turizme kazandırılması yönündeki yaptığı çalışmalardan dolayı Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) ödül verdi.

- Kuşadalı otelciler, Latmos olarak da bilinen Beşparmak Dağları’nın korunması ve eko-turizme kazandırılması yönündeki yaptığı çalışmalardan dolayı Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) ödül verdi.

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, EKODSOD'u ziyaret ederek, çalışmalarından dolayı ödül verdi. Ekodosd Başkanı Bahattin Sürücü'ye ödülünü veren KODER Başkanı Tacettin Özden, Ekodosd'un, Kuşadası ve çevresinde doğal ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması çalışmalarına her zaman destek vermeye ve bu konularda yapılacak projelerin hayata geçirilmesi yönünde işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Ekodosd Başkanı Sürücü de Kuşadası ve çevresindeki doğal ve kültürel kaynak değerleri hakkında bilgi alışverişi yapılarak, bu değerlerin koruma-kullanma dengesi çerçevesinde turizme kazandırılmasıyla ilgili projelerin hayata geçirilmesi için ortak çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Sürücü, Ekodosd tarafından, Kuşadası ve çevresinde bölge turizmine büyük katkı yapacak, alternatif turizm etkinliklerinin yapılabileceği çok önemli alanların bulunduğunu özellikle bahar ve kış aylarında kuş gözlemciliği, trekking ve botanik turları gibi faaliyetlerin ölü sezon olarak bilinen kış aylarında yapılmasının, hem turizmin çeşitlenmesine hem de 12 aya yayılmasına neden olacağı söyledi.

- BEŞPARMAK DAĞLARI (LATMOS)

Aydın ve Muğla İli sınırları içinde bulunan Bafa Gölü’nün doğu kıyısındaki Beşparmak Dağları (Latmos), Türkiye’nin batı kıyılarının doğal güzellikler açısından en etkileyici ve arkeolojik bulgular açısından en zengin yerlerinden biridir. Latmos’taki arkeolojik bulgu ve kalıntılar Neolitik Dönem’den Osmanlı Dönemi’ne dek uzanmaktadır. Bu buluntulardan en önemlisi MÖ. 6. Bin – MÖ. 5. Bin ilk yarısına tarihlenen kaya resimleri olup bunlar Anadolu Prehistorya arkeolojisinde son on yılların en büyük keşifleri arasında yer almaktadır.

Beşparmak Dağları’ndaki kaya resimlerinin konusu ve resim dili dünyadaki kaya resim sanatı içindeki biricik olma özelliğine sahiptir. Henüz daha turizme tam açılmamış, kültürü ve tabiatı yönüyle tek olma özelliği taşıyan ve bir nevi prehistorya açık hava müzesi olan Latmos’ta koruma çalışmaları devam etmektedir.

OTELCİLERDEN EKODOSD’A LATMOS İÇİN ÇEVRE ÖDÜLÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.