Otistik Çocukların Ailelerinden Oçem İsyanı

Otistik Çocukların Ailelerinden Oçem İsyanı
Yalova'da, 5 yıldır eğitime uygun yeni bir bina yapılacağı vaatleriyle beklediklerini söyleyen otizmli çocukların velileri, ‘Engelliler Kampusu’ projesinin bir an evvel hayata geçirilmesini istiyor.

- Yalova'da, 5 yıldır eğitime uygun yeni bir bina yapılacağı vaatleriyle beklediklerini söyleyen otizmli çocukların velileri, ‘Engelliler Kampusu’ projesinin bir an evvel hayata geçirilmesini istiyor.

Veliler, Milli Eğitim Müdürü’nün başka bir şehre tayiniyle birlikte projenin bürokrasiye takıldığını ileri sürdü. Eski ismi Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) olan İbn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin otizmli çocukların eğitiminde fiziki şartlar bakımından yetersiz olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Belkıs Elyakut, 5 yıldır yeni bir bina yapılacak vaatleriyle beklediklerini söyledi.

Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde hizmet veren binanın fiziki şartlarının otizmli çocukların eğitimi için elverişsiz olduğunu ve bodrum ile depoların dahi sınıfa dönüştürüldüğünü söyleyen Alyakut, “Sosyal hayata katılmayan engelli, eğitimsizdir. Bizler çocuklarımızın sosyal hayata katılmalarını istiyoruz. Bu bina yetersiz kalıyor. Çocuklarımız sağlıklı eğitim alamıyor. 2009 yılından bu yana çocuklarımız burada eğitim alıyor. Normal bir apartman dairesi okula dönüştürülmüş durumda. Okulda her şey yetersiz durumda. Çocuklarımız için banyo ya da üstlerini değiştirebileceğimiz yer bile yok. Bu çocuklarımız çok özel çocuklar. Özel bir eğitim almaları gerekiyor” dedi.

Velilerin sürekli valiliğe gittiğini söyleyen Alyakut, “Engelliler Kampusu yapılacaktı, ancak Milli Eğitim Müdürü’nün tayini çıkınca yapılamadı. Projenin ne aşamada olduğu belli değil. Biz veliler 5 yıldır yeni bir bina yapılacağı vaatleriyle bekliyoruz. Duyduğumuz kadarıyla ödenek ayrılmasına rağmen proje iptal edilmiş. Acınacak bir durumdayız. İsteyen gelip halimizi görebilir. Çocuklarımız dört duvar arasına sıkışmış durumda. Yeni bina bürokrasiye mi takıldı bilmiyoruz, ama bir arpa boyu yol alınamadı. Umarım üzerine görev düşenler bir çare bulurlar. Bürokrat ve siyasilerimizin bu konuda gerekli adımı atsın diye bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.