’Öz yönetim’ davası başladı

’Öz yönetim’ davası başladı
Batman'da, "öz yönetim" ilanında bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında belediye eş başkanlarının da bulunduğu 56 sanığın...

Batman'da, "öz yönetim" ilanında bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında belediye eş başkanlarının da bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına başlandı.

Batman'da, "öz yönetim" ilanında bulundukları gerekçesiyle haklarında dava açılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel'in de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu, 56 sanığın yargılanmasına başlandı. Batman 2. Ağır Mahkemesi, davanın ilk duruşmasının, mahkeme salonunun yetersizliği nedeniyle Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda görülmesine karar verdi. Karar üzerine salon, 3 günlüğüne mahkemeye tahsis edildi. Kültür Merkezi çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izlemeye gelenler didik didik arandıktan sonra içeriye alındı.

İddianamede "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 56 sanığın yargılanması devam ediyor. Sanıkları, 50 avukat savunuyor.

Duruşma sürüyor.

’Öz yönetim’ davası başladı

’Öz yönetim’ davası başladı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.