’Öz yönetim’ kursaklarında kaldı

’Öz yönetim’ kursaklarında kaldı
Şanlıurfa'da özyönetim ilan etme hazırlıkları yapan 3 PKK'lı terörist düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da özyönetim ilan etme hazırlıkları yapan 3 PKK'lı terörist düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada 3 uzun namlulu silah, sözde Kürdistan sözleşmesi, Suruç ve Kobani raporu ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suruç ilçesinde özyönetim ilan etmeye hazırlanan PKK'lı teröristlere yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Suruç ilçe merkezinde düzenlenen operasyonda Mehmet F., İsmet B. ve Ali A. adlı PKK'lı teröristler yakalanırken Mehmet K. ve Sait K.'nın ise arandığı öğrenildi.

ÖZYÖNETİM SÖZLEŞMESİ, KOBANİ VE SURUÇ RAPORU VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda zanlıların evlerinde yapılan aramada, 3 adet uzun namlulu kaleşnikof marka silah, bu silahlara ait 47 mermi, bir adet tabanca ile bu tabancaya ait 48 mermi, bir adet av tüfeği, cep telefonları, bilgisayarlara ait hard disk, özyönetim ilan etmek için hazırlanan sözde Kürdistan sözleşmesi, Kobani ve Suruç'a ait örgüt faaliyetlerinin yer aldığı rapor ele geçirildi.

Polis tarafından gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen zanlıların örgüt için eleman temin edip Kobani'ye yardım adı altında silah ve mühimmat gönderdikleri ve Suruç ilçesinde özyönetim ilan etmeye hazırlandıkları iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

’Öz yönetim’ kursaklarında kaldı

’Öz yönetim’ kursaklarında kaldı

’Öz yönetim’ kursaklarında kaldı

’Öz yönetim’ kursaklarında kaldı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.