“ÖZAL, ÜLKEMİZE ÇAĞ ATLATAN ÇOK ÖNEMLİ BİR LİDERDİ”

 “ÖZAL, ÜLKEMİZE ÇAĞ ATLATAN ÇOK ÖNEMLİ BİR LİDERDİ”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Özal, ülkemize çağ atlatan çok önemli bir liderdi” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Özal, ülkemize çağ atlatan çok önemli bir liderdi” dedi.

Başkan Mahçiçek, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın vefatının 24. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özal’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olduğuna dikkati çeken Başkan Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Birlikte çalışmaktan onur duyduğum, tecrübelerinden istifade ettiğim ve bu günlere gelmemizde çok büyük emekleri olan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı, vefatının 24. Yıldönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Merhum Cumhurbaşkanımız, gerçekten de ülkemizin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biriydi. Zeki, çalışma azmi bitmeyen, hoşgörülü ve güler yüzlü bir insandı. Değişen dünyanın yeniliklerine açık, vizyon sahibi ve bu milletin her bir ferdinin iyi yetişmiş, topluma ve ülkeye faydalı bireyler olmasını amaçlayan bir liderdi.

12 Eylül İhtilalinin ardından 80 sente muhtaç hale gelen ülkemiz, onun döneminde tabiri caizse çağ atlamış, enerjiden ekonomiye, dış ticaretten, telekomünikasyona ve politikaya kadar pek çok alanda gelişmiş ve büyük aşama kaydetmişti.

Maalesef Özal’ın erken vefatı, ülkemize çok şey kaybettirdi. Özal’ın ardından, 10 yıl boyunca kısır çekişmelerle, 28 Şubatlar ve ekonomik krizlerle yerimizde saydık ve hatta O’nun döneminde elde ettiğimiz kazanımlarımızı da kaybettik. Ama arif olan milletimiz, nasıl 6 Kasım 1983’te O’nu ve arkadaşlarını iktidara taşıdıysa, yine bir Kasım gününde, 3 Kasım 2002’de Özal kadar cesur, milletin içinden gelen bir lideri, Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına ülkenin yönetimini emanet etti.

İşte bugün, 16 Nisan referandumuyla çok önemli bir karar veriyor, 17 Nisan sabahında daha güçlü, daha demokratik ve geleceğe daha umutlu bakan bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz. Tıpkı merhum Özal’ın da görmek istediği gibi, yeni bir yönetim sistemine geçmeyi arzuluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Cumhurbaşkanımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.