Özal Ve Hamido’nun Ölüm Yıldönümü

Özal Ve Hamido’nun Ölüm Yıldönümü
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümünde mesaj yayınlayıp, iki insanın da önemli hizmetler yaptıklarını vurguladı.

- AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümünde mesaj yayınlayıp, iki insanın da önemli hizmetler yaptıklarını vurguladı.

Türkiye’nin 8.Cumhurbaşkanı, Malatya eski Milletvekili Turgut Özal’ın vefatının 21’nci yıldönümünde rahmet ve minnet ile andıklarını yaptığı yazılı açıklamada belirten AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Turgut Özal, devletin tüm kademelerinde (Bürokrat, Başbakan ve Cumhurbaşkanı) başarılı çalışmalar yaparak o günlerde rüyasını ve hayalini gördüğü Türkiye’nin oluşması için tarihi adımlar atıp farklı alanlarda atılımlar yapmıştır. Ülkemizin kalkınması için sürekli üstün bir gayretin içinde olmuş, seçkin kişiliğiyle; Milletimizin, Türk dünyasının ve Dünya’nın takdirini kazanmıştır” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi: “Özal’a da Tayyip Erdoğan'a atılan iftiralar gibi envai çeşit yalan ve iftira ile çamur atıldı. Özal da seçimlerde yenilmiyordu. Özal da güdümlü derin vesayetin talimatlarına boyun eğmiyordu. Onun ailesine de her türlü yalan ve iftira atıldı. O süreçlerde yine muhalefet ve iliştirilmiş medya Özal’la savaşıyordu. 1989 yılı yerel seçimlerinde Turgut Özal’a da tuzaklar kurulmuştu. O zamanki belediye seçimleri Özal’a karşı bir referanduma dönüştürüldü. Parti kongresinde kurşunlandı uçağının düşürülmesi için planlar yapıldı. Olmadı. Özal cumhurbaşkanı olduktan sonra birkaç defa zehirlenerek sonunda öldürüldü. Özal’a o zaman çamur atanlar bugün çamura batmış vaziyetteler. Şimdi Menderes ve Özal dönemlerinde olduğu gibi tıpatıp benzer yol ve yöntemlerle Tayyip Erdoğan da ortadan kaldırılmak, en azından iktidardan uzaklaştırılmak isteniyor. Son 12 yılda püskürtülen bir hayli darbe teşebbüsünde olduğu gibi 17 Aralık darbe teşebbüsü de püskürtüldü. 27 Nisan, Ergenekon, Balyoz, kapatma davası ve Gezi teşebbüsünde olduğu gibi bu noktada Yeni Türkiye önemli bir badireyi daha başarıyla atlattı. Çünkü bu defa durum öncekilerden çok çok farklı. Hemen hemen tüm kurumlarıyla vesayetin karşısında olan bir devlet var. Tüm bu oyunların farkında olan bir millet var.

Darbelere boyun eğen, vesayet karşısında dik duramayan siyasi kültür rahmetli Turgut Özal sayesinde çözülmeye başlamıştır.Yükselen Anadolu sermayesi, dışa açılan Türkiye bir yandan darbecilerin tahayyül edebilecekleri sınırların çok ötesine geçmiş, diğer taraftan da ‘hayır’ demeyi öğrenmeye başlamıştır.Turgut Özal'ın hizmet aşkı, çalışkanlığı, kararlılığı,duruşu unutulmayacaktır.

Bu arada, posta ile gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine, gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybeden Malatya eski belediye başkanı Hamid Fendoğlu (Hamido) için de baş sağlığı dileyen Mustafa Şahin,

“Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekilimiz ve o dönemde Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak desteği ile seçilen Bağımsız Belediye Başkanımız Hamid Fendoğlu, Ankara'dan kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine, gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit edilmişti.

1978'de Malatya'mızın hassas bir bölge olması hasebiyle,12 Eylül darbe planlarına zemin hazırlamak, Alevi-Sünni kardeşliğini zedeleyip,kardeşliğe halel getirmek amacıyla, ülkede bir kaos ortamı oluşturmak isteyenler böylesi menfur bir saldırıyı gerçekleştirmiş ancak Malatya'mız oynanan bu oyuna gelmemiştir. 36 yıl önce katledilen değerli belediye başkanlarımızdan rahmetli Hamit Fendoğlu, Malatya'ya hizmet etme aşkı ile çalışan, Malatya'mızın yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biriydi. Millet olarak bir daha yaşanmasını arzu etmediğimiz bir dönemde evine gönderilen paket sonucu şehit edilmesi ülkede ve Malatya'da büyük üzüntü meydana getirmişti “ dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.