Özdağ’dan Kışanak’ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama

Özdağ’dan Kışanak’ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama
15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç.

15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasının, Komisyona verdiği ifadelerin ve dinlenmesinin hiçbir bağı olmadığını belirtti.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu'nda dinlenmesinin ardından Diyarbakır'da gözaltına alınması ve bazı kesimlerin gözaltı kararını Kışanak'ın Komisyonda dinlenmesini bağlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Komisyona dinlenmek için geldiğinde kendisine sorular yönelttiğini ama Kışanak'ın hiçbir soruyu cevaplandıramadığını kaydeden Özdağ, "Abdullah Öcalan'ın İmralı tutanaklarında "Fethullah Gülen barış adamıdır" dediğini ve "Fethullah Gülen'le görüşün" talimatı verdiğini hatırlatarak Gültan Kışanak'a aynı görüşte olup olmadığını sordum. Bunun haricinde "bu darbe girişiminden sonra Abdullah Öcalan'da yanıldı diyebilir misiniz, şayet bunu diyorsanız görüşünüzü savunabilir misiniz ya da değiştirir misiniz?" sorularını sordum kendisi bu sorularıma cevap vermedi. PKK ile ilgili sorular sordum yine cevap vermedi. Bir de Ekrem Dumanlı ile görüşmelerini kendisine hatırlatarak, "Oslo görüşmelerinin, Uludere olayının, KCK tamamında FETÖ'nün parmağı olduğunu söylüyorsunuz. Parmağı olduğunu daha önce sezdiğiniz halde Ekrem Dumanlı ile niye görüştünüz, şayet bu sezginiz görüşmeden sonra oluşmuşsa Ekrem Dumanlı ile görüştüğünüzden dolayı pişman mısınız?" sorusunu sordum. Kışanak hiçbirine cevap vermedi" ifadesinde bulundu.

"KESİNLİKLE ŞOV YAPMASINA DA MÜSAADE ETMEDİK"

Gültan Kışanak'ı Meclis Araştırma Komisyonuna Ekrem Dumanlı ile görüştüğünden dolayı dinlemek için davet ettiklerini kaydeden Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda kendisinin Avrupa'ya Abdullah Aymaz tarafından davet edildiğini ama görüşüp görüşmediğini bilmediğimizden bunu öğrenmek için davet etmiştik. Komisyonda 3 saat boyunca kendisini dinledik, sorular yönelttik. Kesinlikle şov yapmasına da müsaade etmedik. Kendisinin gözaltına alınması tamamen daha önce yaptığı konuşmalar ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sarfettiği sözler ve tutumla alakalıdır. Gültan Kışanak'la ilgili kararı verecek olan Diyarbakır Savcılığı, Valiliği ve Emniyetidir. Ama kendisini Komisyona dinlemek için davet ettiğimiz ve bu davete gelip dinlediğimiz 3 saat boyunca Kışanak, PKK'ya terör örgütü diyememiştir. PKK'nın işlediği cinayetleri kınamamıştır, Abdullah Öcalan'la en ufak bir kelime dahi etmemiştir. Bu da HDP-PKK işbirliğini göstermektedir. Kendisinin gözaltına alınmasıyla ilgili komisyona verdiği ifadelerinin kesinlikle bir bağı yoktur."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.