(Özel Haber) Amerikan Tankına Türk Firması Parça Üretiyor

(Özel Haber) Amerikan Tankına Türk Firması Parça Üretiyor
Türk Firması olan FMC Hidrolik Sistemleri Makine ve Sanayi, Amerika Savunma Sanayi için tank parçaları üretiyor. FMC Üretim Sorumlusu Mücahit Aydın, “Amerikan Savunma Sanayi’ne parça üretiyoruz” dedi.

- Türk Firması olan FMC Hidrolik Sistemleri Makine ve Sanayi, Amerika Savunma Sanayi için tank parçaları üretiyor. FMC Üretim Sorumlusu Mücahit Aydın, “Amerikan Savunma Sanayi’ne parça üretiyoruz” dedi.

15’inci Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı’nda stant açan FMC Hidrolik Sistemleri Makine ve Sanayi firması, özellikle Amerikan tankları için ürettiği parçalar ile görücüye çıktı. Fuara getirilen tank parçalarından palet, süspansiyon ve bitmiş hali 100 kiloyu aşan taşıyıcı kol, boyutları ve ağırlıklarıyla dikkat çekti.

“AMERİKAN SAVUNMA SANAYİNE PARÇA ÜRETİYORUZ”

Firmanın Üretim Sorumlusu Mücahit Aydın, “Amerikan Savunma Sanayi’ne parça üretmekteyiz. Tankların yürüyen aksamları ve ön kolları ile aynı zamanda palet baklaları dediğimiz parçaları üretmekteyiz. Amerika’da bir proje firmasıyla çalışmaktayız. Onlar ordunun direk ihalelerini almaktalar. Biz de buradan bitmiş ürün olarak onlara göndermekteyiz. Biz bu parçaların sadece şekillendirmesini değil, bitmiş bir ürün olarak göndermekteyiz. Her şeyi ile hazır tanka takılabilecek şekilde gönderiyoruz. Biz buradan her şeyi ile hazır bir şekilde gönderiyoruz onlara ise takması kalıyor.

Tank parçalarının sıkıştırılmış olduğunu ve çeşidine göre 30 kilodan başlayarak 100 kiloya kadar çıktığını belirten Mücahit Aydın, şimdiki hali 87 kilo olan taşıyıcı kolu 3 kişinin zor taşıdığını vurguladı.

Türk Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın da Amerika’ya tank parçası üretmelerinden dolayı kendileriyle temasta olduğunu söyleyen Aydın, Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.

Tank parçalarının kaldırmanın çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlar ise Amerika’ya Türk bir firmanın parça satmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.