(Özel Haber) Bakan Eroğlu Mesir Kapamadı

(Özel Haber) Bakan Eroğlu Mesir Kapamadı
475. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında mesir macunu saçım törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mesir macunu kapamadı. İHA’ya özel açıklama yapan Eroğlu, mesir kapmaktan ziya...

475. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında mesir macunu saçım törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mesir macunu kapamadı. İHA’ya özel açıklama yapan Eroğlu, mesir kapmaktan ziyade mesir saçtığını belirtti.

475. mesir macunu saçımı renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından şifalı mesir macunundan kapabilmek için Manisa’ya akın eden vatandaşlardan kimileri macundan kapamazken kimileri de onlarca mesir kapmayı başardı.

SÜREKLİ TÜKETİYORUM

Mesir macunu saçım töreninin ardından İzmir’deki programlarına gitmek üzere tarihi Sultan Camisinden ayrılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk kez Mesir Festivaline katıldığını belirtti. Çok muhteşem olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardan beri devam eden bir gelenek. Çok muhteşem. Güzel bir program tebrik ediyoruz. Merkez Efendi’den Hafsa Sultan’dan Allah razı olsun. Güzel bir geleneği başlatmışlar. Yıllardır devam eden bir gelenek. Ben kapmaktan ziyade dağıttım. Ben mesir macununu sürekli kullanırım, şifa ve enerji kaynağı.”

Türkiye’nin dört bir yanından Manisa’ya gelen vatandaşlar da böylesine bir festivalin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ve şifalı macundan kapabilmek için Manisa’ya geldiklerini söyledi. Mesirin coşkusunu hep beraber yaşadıklarını anlatan vatandaşlar her ilden gelen misafirlerle eğlendiklerini ve tarihlerini hatırladıklarını söyledi. Daha önce de defalarca mesir macunu için Bayburt’tan Manisa’ya geldiğini kaydeden bir vatandaş, sadece 2 mesir macunu kapabildiğini söyledi.

Mesir macunu saçım törenine on binlerce vatandaş katılırken, bazı vatandaşlar hiç macun kapamadan, bazı vatandaşlar yaralanma pahasına onlarca mesiri kaparak evlerinin yolunu tuttu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.