(Özel Haber) Berk Bebek, İnal Ailesine Çifte Bayram Yaşattı

(Özel Haber) Berk Bebek, İnal Ailesine Çifte Bayram Yaşattı
İzmir'de, doğduğu günden bu yana mermer kemik hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla tedavi gören 11 aylık Nurullah Berk İnal, bayramın 1. günü ilik nakli için ameliyata alındı. Çifte bayram sevinci yaşadıklarını söyleyen Berk bebeğin babası Yalçı

- İzmir'de, doğduğu günden bu yana mermer kemik hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla tedavi gören 11 aylık Nurullah Berk İnal, bayramın 1. günü ilik nakli için ameliyata alındı. Çifte bayram sevinci yaşadıklarını söyleyen Berk bebeğin babası Yalçın İnal, “Bugün bayramın 1. günü. Allah izin verirse biz de çifte bayram yaşayacağız” dedi.

Manisa’nın Kula ilçesinde Yalçın ve Pınar İnal’ın ilk ve tek çocukları olan 11 aylık Nurullah Berk İnal, Singapur’da bulunan uygun iliğin ardından bayramın 1. günü ameliyata alındı. Doğduğu günden bu yana mermer kemik hastalığı olarak bilinen osteopetroz tanısıyla İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Berk bebek, daha sonra Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Servisi’ne getirildi. 11 aydır yaşam savaşı veren Berk bebek, uygun iliğin gelmesiyle İnal ailesine çifte bayram sevinci yaşattı.

Berk İnal’ın doktoru Doç. Dr. Serap Aksoylar, hastalığı nedeniyle beyninde hasar oluşan, görme yetisini de yüzde 80 oranında kaybeden Berk İnal’a nakledilen iliğin uyup uymadığının belli olması için 4 ila 6 hafta beklenileceğini belirtti. Yapılacak ilik nakli ile hastalığın durdurulacağını kaydeden Aksoylar, hastalık nedeniyle oluşan hasarların geri döndürülemeyeceğini ifade etti.

“ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAĞIZ”

Bebekleri doğduğu günden bu yana İzmir’de yaşadıklarını dile getiren baba Yalçın İnal ise ilik bulunması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “İlk olarak Almanya’dan ilik bulunmuştu ama enfeksiyondan dolayı ilik nakli iptal oldu. Üç ay bekledik. En son Singapur’dan ilik bulundu. Bugüne kadar Türkiye’nin daha önce bu konuda hiç çalışmadığı bir ülke. Doktorlar ‘Daha önce çalışmadık ilik gelir mi gelmez mi çekiniyoruz’ dediler ama geldi. Allah’a şükür iliğimiz şuan burada. Bugün bayramın 1. günü. Allah izin verirse biz de çifte bayram yaşayacağız ama çekincelerimiz var. Her türlü olasılık var. İliğin tutma olasılığı var, tutmama olasılığı da var. Biz Allah’tan iliğin tutmasını ve bu bayramı çifte bayram gibi yaşatmasını diliyoruz. Umarım bundan sonra İzmir’e kontrol için ve gezmek için geliriz. Hastalığın neticesinde gözlerinde yüzde 80 oranında hasar meydana geldi. Nakilden sonra gözlerinin açılabileceğini söylüyorlar. Bizim dileğimiz bir an önce sağlığına kavuşması.”

(ÖZEL HABER) BERK BEBEK, İNAL AİLESİNE ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.