(Özel Haber) Cezaevi Firarisi Suç Makinesi Yakalandı

(Özel Haber) Cezaevi Firarisi Suç Makinesi Yakalandı
Aksaray’da cezaevi firarisi olarak aranan suç makinesi şahıs, polisle yaşanan kovalamacanın ardından bir binanın bahçesinde etkisiz hale getirilerek yakalandı.

- Aksaray’da cezaevi firarisi olarak aranan suç makinesi şahıs, polisle yaşanan kovalamacanın ardından bir binanın bahçesinde etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, iki hafta önce tutuklu bulunduğu Ereğli Açık Cezaevi'nden izinli çıktıktan sonra izin tecavüzünde bulunup firari olarak aranan Ferdi Ç. (38), memleketi Aksaray’a gelerek eski eşi Dilber Ç. ile görüşmek istemişti. Ferdi Ç., kendisiyle görüşmek istemeyen eşini zorla aracına bindirip kaçırmıştı. Polislerin peşine düşmesi üzerine yakalanacağını anlayan Ferdi Ç., eski eşini aracından attıktan sonra izini kaybettirmeyi başarmıştı. Yaşanan olaydan bir gün sonra Ferdi Ç., güpegündüz pompalı tüfekle 2 kişiye ateş ettikten sonra kaçmıştı. Bununla da yetinmeyen Ferdi Ç., bir gün sona bu kez de bir aracı çalarak kayıplara karışmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından cezaevi firarisi Ferdi Ç.'yi yakalamak isteyen polis, geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde polis ekipleri, firari şahsı bir araçla görünce dur ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayarak kaçan şahıs ile polis arasında kovalama başladı. Yaklaşık 20 dakika süren kovalamaca sonucu aracı bırakıp yaya olarak kaçmaya başlayan Ferdi Ç., polis ekiplerince bir binanın bahçesinde kıstırıldı. Etkisiz hale getirilerek elleri kelepçelenen Ferdi Ç., gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

"İNTİKAM İÇİN KAÇTIM"

Hastanedeki işlemlerinin ardından polis merkezine götürülen Ferdi Ç., intikam için kaçtığını söyleyerek, "Ben intikamımı almak için kaçtım. Aksaray’ın torbacılarından, uyuşturucu satanlardan, çocukları zehirleyenlerden intikam almak için kaçtım. Şimdi intikamımı alamadım ama 3 sene de olsa, 5 sene de olsa intikamımı alacağım" dedi.

9 ayrı olaydan arandığı öğrenilen Ferdi Ç.'nin yanında bulunan ve olay yerinden kaçan arkadaşı Menderes Ö. de kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

(ÖZEL HABER) CEZAEVİ FİRARİSİ SUÇ MAKİNESİ YAKALANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.