(Özel Haber) Evde Çocuk Yardımı İçin Sgk’ya Koştular

(Özel Haber) Evde Çocuk Yardımı İçin Sgk’ya Koştular
Evde Çocuk Bakımı Yardımı için internet üzerinden başvuru yapan adaylar kesin kayıt ve mülakat için SGK’ya akın etti. Bakım hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi kapsamın...

Evde Çocuk Bakımı Yardımı için internet üzerinden başvuru yapan adaylar kesin kayıt ve mülakat için SGK’ya akın etti. Bakım hizmetleri yoluyla kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesi projesi kapsamında pilot 3 ilden biri olan Bursa’da bin 750 asil bin yedek anne kayıt edilmişti. Bir an önce yardımı alabilmek için randevu saatinde Sosyal Güvenlik Bursa İl Müdürlüğü’ne gelen anneler, uygulamanın Türkiye genelinde ve sürekli olmasını istedi.

Bursa’da bin 750 anneye sağlanacak olan her ay 300 Euro’luk bakıcı yardımı için yedek ve asil 2 bin 750 kişinin başvurusu alınmıştı. Başvuruların ardından mülakat görüşmelerine başlandı. Verilen tarih ve saatte Bursa SGK İl Müdürlüğü’ne gelen anneler, kuyruk oluşturdu. Listeye göre kayıt işlemine tabi tutulan anneler, 20 dakikalık işlem sonunda asıl kayıtlarını yaptırmış oluyor. SGK çalışanlarının A’dan Z’ye yakından ilgilendiği anneler, çok memnun olduklarını, uygulamanın kişi sayısı ile sınırlı kalmamasını ve tüm Türkiye’deki anneleri kapsaması temennisinde bulundu.

Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere verilecek 300 Euro’luk yardım iki yıl sürecek. Hibe destek için Bursa’da bin 750 asil tespit edilecek. Proje ile aynı zamanda bin 750 çocuk bakıcısına da sosyal güvenlik garantili istihdam imkanı sağlanmış olacak. Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Esra Toker, “Kesinlikle uygulamanın yayılmasını isterim. Pilot bölgenin tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletilmesi annelerin arzusu. Aile bütçemiz en azından yarı yarıya rahatlatacak. Evde çocuğumuza bakan kişinin sigortası ödenmiş olacak. Çocuk gelişim uzmanları, evimizi aralıklarla ziyaret edecek. Çok faydalı bir uygulama” dedi.

Kucağındaki 11 aylık kızı ile SGK’ya gelen Ümran Şengül ise, “Bir uygulama başladı. Umarım güzel olur. Evimizde çocuğumuz için bir bakıcı çalıştırıyorduk. Bunun desteklenmesi de gayet iyi olacak. Devam etmesini ve tüm Türkiye’ye de yayılmasını umuyorum. Çünkü diğer ülkelerde bildiğim kadarıyla var. Umarım bizde bu yolda ilerleriz” diye konuştu.

300 Euro yardımı alan anneler bakıcıların maaşlarını ve SGK primlerini kendileri ödeyecekler

EVDE ÇOCUK BAKIMI YARDIMI İÇİN SGK'YA KOŞTULAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.