(Özel Haber) Eylemci Ailelere Başkan'dan Destek Sözü

(Özel Haber) Eylemci Ailelere Başkandan Destek Sözü
Balıkesir’de dün yol kapama eylemi yaparak, okulu gönderdikleri çocuklarının tren yolundan geçerken yaralandığını söyleyen aileler bugün Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu ziyaret ederek destek istedi.

- Balıkesir’de dün yol kapama eylemi yaparak, okulu gönderdikleri çocuklarının tren yolundan geçerken yaralandığını söyleyen aileler bugün Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nu ziyaret ederek destek istedi.

Gümüşçeşme Mahalle Muhtarı Muammer Korkmaz beraberinde mahalle sakinleri ile birlikte Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile görüştüler. Başkana dileklerini ileten mahalle muhtarı, trenlik bağları mevkii'nde bulunan demiryolu çalışmalarından dolayı vatandaşların sıkıntı çektiğini dile getirdi. Muhtar Korkmaz, "Dün mahalle sakinlerimiz yol kapama eylemi yapmak için toplanmışlar beni de çağırdılar. Ben de 'Başkanımız İstanbul'daymış. Gelince gider sorunlarımızı anlatırız' dedim ve bugün de size geldik" dedi.

Dertlerini anlatan kadınlar ise, "Balıkesir'e doğalgaz geleli kaç yıl oldu. Bizim hala doğalgazımız yok. Tren yolundaki çalışmalardan dolayı çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken yaralandı, kadınların mantosu yırtıldı. Okullar açıldı ama hale önlem alınmadı. Bizim geçidimiz yok. Biz sizden bu konuda yardım talep ediyoruz" dedi.

Gümüşçeşme mahallesi sakinlerini tek tek dinleyen Başkan Kafaoğlu not alarak sorunların çözümü konusunda çalışacaklarını ifade etti. Kafaoğlu kendilerine talep edilen her konuyu titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, "İnsanın yaşadığı her yerde biz hizmet vereceğiz. Dediğiniz yerleri incelettireceğim. Oradaki durum ve pozisyona baktıracağız. Meselelere duyarlı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Duyarlılığın, hassasiyetin usul ve esasları vardır. Dün sanırım istenmeyen şeyler olmuş. Muhtarımız bu konuda çok tecrübeli. Önce yetkilileri mesajınızı kendiniz ileteceksiniz. " dedi.

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ'NİN KAPISI HERKESE AÇIK

Başkan Kafaoğlu hizmet için göreve geldiklerini ifade ederek "Bizim kapımız da, gönlümüz de, aşımız da herkese açık. Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller almaya geliyoruz" dedi. İnsanların olduğu her yerde Belediye olarak bulunacaklarını söyleyen Kafaoğlu, "Doğalgaz konusundan bilgimiz var. Fakat doğalgaz Aksa firmasının elinde. Balıkesir'e dağıtımı bu yapıyor ve yatırım açısından senelik programlar gerçekleştiriyor. Biz bu konunun üzerinde ısrarla yatırım programına alınmasını talep ettik. Bir çok kez görüşmelerimiz oldu. Aksa'nın genel merkezine kadar bu durumu ilettik. 2015'e kadar bu sorunun çözüme kavuşması için görüşmelere devam edeceğiz. Balıkesir'de sadece sizin mahalleniz de değil bazı mahallelerde de doğalgaz bulunmuyor. Bununla ilgili çalışmalar ilgili firma tarafından da gündeme alındı" dedi.

BALIKESİR'İN ULAŞIM MASTIR PLANI ÇIKARILIYOR

Mahalle sakinlerinin Gümüşçeşme'ye ulaşım araçlarının artması talebine cevap veren Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Bize şimdiye kadar bir talep geldi ve bunu değerlendirerek oraya ulaşım sağladık. Ulaşım komple Büyükşehir Belediyesi'nde. Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur bir ulaşım mastır planı çıkartıyor. Nerelere ne ihtiyaç var. Nereye otobüs konulacak, nereye yeni hatlar verilecek. Ulaşım sorunu olmayan bir il haline gelelim diye komisyon bununla ilgili çalışıyor. Bu mastır plana göre yeniden düzenlemeler yapılacak. Biz de kendi bölgemizdeki sıkıntıları onlara aktarıyoruz." dedi.

Balıkesir'in bir çok mahallesinde kurulmak üzere çocuk bahçesi ihalesine çıktıklarını ifade eden Kafaoğlu, "Çocuk bahçesi ihalesine çıktık. İhalesi yapıldı ama henüz kesinleşmedi. Yaklaşık 50 tane çocuk bahçesi yapılacak. Sizin bölgenizde de çocuk bahçesi kurabileceğimiz yer varsa bunu da muhtarımız bize iletir. O konuda da çocuklarımızla ilgili sıkıntı kalmaz. Devlet Demiryolları şehir içinden geçen yolları muhafaza altına alıyor. Çünkü büssürü insan öldü oralarda. Sizin oradan karşıya geçebilmeniz için de arkadaşlarımızı oraya gönderir gerekli incelemeleri yaptırırız. O bölgede çocukların ailelerin tren yolundan karşıya geçebileceği bir çalışma yapılır" şeklinde konuştu.

(TS-BD

(ÖZEL HABER) EYLEMCİ AİLELERE BAŞKAN'DAN DESTEK SÖZÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.