(Özel Haber) Ölüm Yolunda Son Kurban Tuğçe Oldu

(Özel Haber) Ölüm Yolunda Son Kurban Tuğçe Oldu
İzmir’in Karabağlar ilçesinde son beş yılda 7 kişinin hayatını kaybettiği bölgede meydana gelen trafik kazasında ölen 12 yaşındaki Tuğçe’nin babası Selahattin Çetinkaya, ’’Bu yolda ne trafik ışıkları,...

İzmir’in Karabağlar ilçesinde son beş yılda 7 kişinin hayatını kaybettiği bölgede meydana gelen trafik kazasında ölen 12 yaşındaki Tuğçe’nin babası Selahattin Çetinkaya, ’’Bu yolda ne trafik ışıkları, ne işareti ne de alınmış hiçbir önlem yok. Benim tek avladım gitti. Hızlı gelen şoför benim kızımı öldürdü, ama tutuklanmadı dışarıda. Bu nasıl adalet? Daha burada kaç kişi ölmesi gerekiyor’’ dedi.

Karabağlar’da adeta ölüm yoluna dönen Ali Fuat Eren Mahallesi Öğretmen Rasime Şeyhoğlu Sokak’ta son trafik kazasının kurbanı 12 yaşındaki Tuğçe Çetinkaya oldu. 5 yıl içerisinde 7’inci ölümlü kaza, 19 Temmuz günü Öğretmen Rasime Şeyhoğlu Sokak numara 193 karşısında meydana geldi. Bu yıl 7. sınıfa geçen ve sınıf birincisi olan Tuğçe Çetinkaya, yolun karşısına geçmek isterken Uzundere yönünden Eski İzmir yönüne giden ve hızlı olduğu ileri sürülen Y.C.D. yönetimindeki 35 KAG 98 plakalı otomobilin çarpması sonucu Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen küçük Tuğçe, tedavi gördüğü hastanede 20 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.

“CİĞERİM GİTTİ”

Tek evladını trafik kazasına kurban veren acılı baba Selahattin Çetinkaya, ’’Benim çocuğum karşıdan geçerken tam kaldırıma çıkmak üzereyken hızla gelen araba çarpıyor. Kızım yaklaşık 20 metre havada uçup karşıdan gelen aracın üzerine düşüyor. Biz hastaneye götürdük çocuğumuzu, kızımla ilgilenirken trafik polisleri gelmiş benim çocuğumu suçlu çıkarıyor. Bu ne biçim kanundur, ne biçim adalettir. Şoför fren yapmıyor, direkt gidiyor. Kaza yerinde de durmuyor, ileride duruyor. Karakola kaçıyor. Benim bir evladım vardı, ciğerimi aldılar benim. Karakola gidiyorum şikayet etmeye. Polisler ‘Şoför serbest dediler.’ ‘Neden serbest?’ dedim. ‘Savcı bırakmış’ dediler. Ne biçim adalet bu’’ dedi.

KAZADAN SONRA LEVHA ÖNLEMİ İDDİASI

Kızının kazada öldüğü yerin ölüm yolu olduğunu söyleyen baba Çetinkaya, ’’Burada hiçbir trafik levhası ve ışıklandırması yok. Burası okul bölgesi ve ana cadde. Yaya geçidini kazadan sonra yaptılar buraya. Daha sonra buralara tabela asmışlar. Bir insanın canı bu kadar mı değersiz. Olaydan sonra mı bunlar yapılır? Burada 7 kişi öldü kazada. Geçen araçlar da son gaz gidiyorlar. Burası okul bölgesi, her gün çocuklarımız yoldan geçiyor’’ diye konuştu.

3 YIL ÖNCE OĞLU KOLLARINDA ÖLDÜ

3 yıl önce yine aynı yerde bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Kerim Tağan’ın babası Mükremin Tağan ise, ’’Benim oğlum da 2012 yılında yolun karşısına geçerken araba çarptı, elimde öldü. Acımız dün gibi duruyor. Biz büyükler bile bu yolun karşısına zor geçiyoruz. Bu bölgeye trafik ışığı, rampa koymaları lazım. Burada son 5 yılda 7 kişi öldü, 10 kişi de kaza sonrası sakat kaldı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz’’ dedi.

Mahalle sakinleri de bölgede meydana gelen kazalara tepki gösterdi.

İZMİR'İN KARABAĞLAR İLÇESİNDEKİ BU YOLDA SON 5 YILDA MEYDANA GELEN KAZALARDA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. 12 YAŞINDAKİ TUĞÇE'NİN ÖLÜMÜNDEN SONRA YOLA YAYA GEÇİDİ LEVHASI KONULDU VE YAYA GEÇİDİ ÇİZGİSİ ÇİZİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.