(Özel Haber) Papa’ya Barış İçin Diyarbakır’dan Davet

(Özel Haber) Papa’ya Barış İçin Diyarbakır’dan Davet
Papa'yı daha önce ziyaret eden Sur Eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, barış için Papa’yı Diyarbakır’a davet edeceklerini söyledi. Papa’ya, Hıristiyan ve farklı inançlara karşı uygulamaları doğru bulmadıkları gibi Avrupa’da gelişen İslamofobinin de d

- Papa'yı daha önce ziyaret eden Sur Eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, barış için Papa’yı Diyarbakır’a davet edeceklerini söyledi. Papa’ya, Hıristiyan ve farklı inançlara karşı uygulamaları doğru bulmadıkları gibi Avrupa’da gelişen İslamofobinin de doğru olmayacağına yönelik bir mesaj ileteceklerini anlatan Demirbaş, “Papa’yı Diyarbakır’a davet ederek, orada oluşturduğumuz bu somut barış modelini Ortadoğu ve dünya barışı için çok önemli olduğuna göstermek istiyoruz” dedi.

Bu yıl Mayıs ayında Kırklar Meclisi üyeleriyle birlikte Vatikan’da Papa’yı ziyaret eden Sur Eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Papa’yı oluşturdukları barış modelini yerinde görmek için Diyarbakır’a davet edeceğini söyledi. Papa’nın İstanbul’daki programı için yola çıkan Başkan Demirbaş, “Biz Diyarbakır Kırklar Meclisi olarak Papa’yı Vatikan’da ziyaret etmiş, o zaman Papa’yı Diyarbakır’a davet etmiştik. Papa, şu an Türkiye’de Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra İstanbul’da Fener Rum Patriği Bartelemous ile bir görüşme yapacak. Biz de o görüşmenin yapılacağı tarihi törene tanıklık edeceğiz. Bu görüşmenin anlamı çok önemlidir. Dünyada inançlar arası çatışmaların, mezhepler arası çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde Papa ile Bartelemous’un İstanbul’da buluşmasını, mezhepler arası çatışmalara karşı barışı ve hoşgörüyü dillendirme açısından tarihi bir öneme sahiptir. Bu temel de benim de davet edilmemden büyük onur ve memnuniyet duydum” diye konuştu.

Diyarbakır’da oluşturdukları kültürler sokağı ve Kırklar Meclisi ile inançların bir arada yaşama fikrini oluşturduklarını hatırlatan Abdullah Demirbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu fikrimizi özellikle Ortadoğu’nun barışına çok önemli bir model teşkil ettiğine inandığımız için Papa’yı Diyarbakır’a yeniden davet edeceğiz. Ben bu temelde Ortadoğu’da bu dönemde Şii ve Sünni mezhepler arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı bir süreçte Ortodoks ve Katolik mezhepleri arasındaki buluşmanın tarihi bir öneme sahip olduğunu bildiğim gibi aynı zamanda Şii ve Sünni dini liderlerin de bir araya gelip bu çatışmaları bitirmesi açısından önemli bir mesaj olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda Papa’ya nasıl ki Ortadoğu’da Hıristiyan ile farklı inançlara karşı yanlış uygulamaları doğru bulmuyorsak, buna karşılık Avrupa’da ve batıda gelişen İslamofobinin de doğru olmayacağına yönelik bir mesajımızı iletmeyi ve Diyarbakır’a davet ederek, orada oluşturduğumuz bu modelin Ortadoğu ve dünya barışı çok önemli olduğunu göstermek istiyoruz”.

Papa’nın iadeyi ziyarette bulunacağına inandığını kaydeden Başkan Demirbaş, “Papa’nın, özellikle bu Papa’nın toplumsal duyarlılığa, barış ve özgürlüklere yönelik duyarlılığı çok etkin. Mesela bizim görüşmemizden sonra gidip Filistin’de Filistin halkı için orada dua ettiğini, sonra İsrail’e gittiğini, İsrail ile Filistin arasındaki barışa yönelik mesajları olduğu... Yine Şengal’deki Ezidilere karşı yapılan katliama karşı bir barış ve duyarlılık çağrısı yaptı. Ben sanıyorum ki Papa’nın bizim bu davetimize, bu yaklaşımımıza, Ortadoğu için oluşturduğumuz somut projeye çok ilgiyle yaklaşacağına inanıyorum” dedi.

(OSM-İHS

(ÖZEL HABER) PAPA’YA BARIŞ İÇİN DİYARBAKIR’DAN DAVET

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.