(Özel Haber) Türk Tır'larına ‘İran Çipi’ İddiası

(Özel Haber) Türk Tırlarına ‘İran Çipi’ İddiası
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Bilen, uluslararası dolaşımda güzargah olarak Türkiye-İran sınır kapılarını kullanan Türk nakliyecilerin araçlarına, İran gümrük yönetimi tarafından takip cihazı takıldığını il

- Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Bilen, uluslararası dolaşımda güzargah olarak Türkiye-İran sınır kapılarını kullanan Türk nakliyecilerin araçlarına, İran gümrük yönetimi tarafından takip cihazı takıldığını ileri sürdü.

UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Bilen, Türk nakliyecilerin İran sınır kapılarında yaşadığı sıkıntılara bir de takip cihazı probleminin eklendiğini ifade etti. Türk araçlarını takip etmek için, araçlara haksız bir şekilde çip takıldığını söyleyen Bilen, takılan takip cihazını çoğu zaman şoförlerin göremediğinden dolayı, araçtan çıkartılamadığını belirtti. Bilen, İran’ın TIR’ların nereye gidip geldiğini görebildini söyleyerek, ”Bu yapılan uluslararası suçtur. Uluslararası nakliyemizi engellemek açısından. Uluslararası karayolu taşımacılığına yapılan bir suçtur.

“B PLANI RO-RO HATTI”

Takip cihazı olayının önüne geçmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Bilen, “İkinci bir şekilde bunun önüne geçemezsek. B planı olarak Gürcistan, Azerbaycan Bakü’den Türkmenistan tarafına Ro-Ro hattı kurmak amacındayız. Şu anda orada çalışan iki tane Ro-Ro hattı var. Ama yabacı şirketlere ait. Ayrıca bizim derneğimizden de bir heyet orada çalışma yapıyor. Lakin bu İran ile anlaşamadığımız taktirde B planı olarak tekrardan Azerbaycan, Bakü, Türkmenistan Ro-Ro hattını faaliyete geçireceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.