Özel İdare Genel Sekreteri Sözbilici Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Özel İdare Genel Sekreteri Sözbilici Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici basın mensupları ile bir araya geldi.

- Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici basın mensupları ile bir araya geldi.

Özel İdarenin misafirhanesinde gazetecilerle bir araya gelen Sözbilici, amaçlarının yapılan ve yapılacak icraatların halka en iyi şekilde aktarılmasını sağlamak olduğunu belirtti. Genel Sekreter Sözbilici, yaklaşık beş aydır görevde olduğunu bu süre zarfında Bitlis halkının ve özellikle köylü vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek “Öncelikle şu anda yaptığımız çalışmalarda araç parkımızın farkını ortaya koymaya çalıştık. Eski araçlarımızı yenileyip yeni araçlarla çalışıp araç parkımızı genişletiyoruz. Araç parkımızdaki en eski aracın 2 bin modelin üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni aldığımız iş makinelerimizin hepsini ilçelerde değerlendireceğiz. Merkezde ise sayısı fazla olan ve tamire gerek duyulan araçları ihtiyaç doğrultusunda kullanacağız. Şu anda genel olarak 27 adet yeni araç alındı bunların 14 tanesi iş makinesi, karla mücadelede diğer 13 tanesi ise yol yapımlarında kullanılacak” dedi.

"PARKE TESİSİ DENEME ÜRETİMİNE BAŞLADI"

Genel Sekreter Yalçın Sözbilici, Rahva mevkiinde kurdukları parke üretim tesisinin deneme üretime geçtiğini Kurban Bayramından sonra ise resmi olarak açışını yapacaklarını belirtti. Sözbilici, parke üretim tesisini kurmalarındaki amacın köy içlerini tamamen parke ile kaplamak olduğunu ifade ederek, “Parke üretim tesisini kurduk çünkü, köylerin içini köydeki sosyal aktivite alanlarını cami, okul, sağlık ocağı ve ilerleyen zamanda evlerin bahçe girişlerini bile parke ile döşeyeceğiz. Tesisimiz şu anda 10 kişiyle çalışıyor ama tam anlamıyla üretime geçtikten sonra yaklaşık olarak 100 kişiye iş imkanı sağlayacaktır” diye konuştu.

"NEMRUT KAYAK TESİSİNE İLAVETEN 3 YENİ PİST YAPILACAK"

Nemrut Kayak Tesisinin kar tutma kapasitesinin zayıf olduğunu ve bu nedenle alternatif olarak 3 yeni pist yapımına başlandığını belirten Sözbilici, “Nemrut Kayak Tesisindeki mevcut pistimizde kar tutma kapasitesinde sorun yaşıyoruz. Bu pistimize ilaveten 3 yeni pist hazırlıyoruz ve pisti onarırken çıkan malzemeleri pistin sağında ve solunda kullanıp tipi ve fırtınada karı tutmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Pistlerimizi bayrama kadar hazır vaziyete getirip açılışlarını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Jeotermal ve ısı enerjileri ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Sözbilici, bu anlamda çalışmaların etüt aşamasında olduğunu ve firmalarla görüşmelerin devem ettiğini sözlerine ekledi.

ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ SÖZBİLİCİ BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.