Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Halka Açık Konferans

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Halka Açık Konferans
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Duygu Erdoğdu, sınav kaygısının, öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olacağını ve ba...

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Duygu Erdoğdu, sınav kaygısının, öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olacağını ve başarının düşmesine yol açacağını söyledi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde “Sınav Kaygısı” konulu halka açık konferans veren Dr. Erdoğdu, yoğun olan sınav kaygısının, başarının yansıtılması önünde engel oluşturduğuna vurgu yaptı.

Dr. Erdoğdu, kaygının, kişinin görünürde belirli bir uyaran olmaksızın yaşanan; bedensel, duygusal ve zihinsel belirtilerle kendini gösteren bir uyarılmışlık durumu olarak tanımlanırken, sınav kaygısında olduğu gibi bir uyaranla karşı karşıya gelindiğinde yani duruma bağlı olarak da yaşanabileceğine dikkati çekti.

“Belirli bir düzeye kadar yaşanan az miktardaki kaygı, öğrencide öğrenmeye motivasyon sağlayarak başarıya ulaşmayı kolaylaştırır” diyen Dr. Erdoğdu, şöyle devam etti:

“Yüksek düzeyde yaşanan yoğun sınav kaygısı başarısızlığa neden olur. Ebeveyn ve öğretmenlerin çocuk üzerinde kurduğu ders baskısı, çocukla ilgili olumsuz nitelendirmeleri ve kıyaslamalarda bulunmaları, çocuktan potansiyelinin üstünde başarı beklentisi içinde olmaları sınav kaygısının oluşmasındaki önemli etkenlerdir. Bunun haricinde, genellikle mükemmeliyetçi ve rekabetçi kişilik yapısındaki çocukların da sınava aşırı anlam yüklemeleri nedeniyle sınav kaygısı yaşama olasılıkları daha yüksektir.”

Dr. Erdoğdu, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.