(Özel) Ülkücü Gencin Avukatı İddianame Tartışmasına Noktayı Koydu

(Özel) Ülkücü Gencin Avukatı İddianame Tartışmasına Noktayı Koydu
İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde bıçakla öldürülen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu iddianamesinin kabul edilip edilmediği tartışmalarına son noktayı Çakıroğlu ailesinin avukatı Ufuk Mansuroğlu koy...

İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde bıçakla öldürülen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu iddianamesinin kabul edilip edilmediği tartışmalarına son noktayı Çakıroğlu ailesinin avukatı Ufuk Mansuroğlu koydu. Mansuroğlu, "Savcının gönderdiği iddianame 2015/164 esas sayı ile kaydedildi. Bu kayıt mahkemenin iddianameyi kabul ettiği anlamına gelmiyor" dedi.

İzmir’de, Ege Üniversitesi kampüsünde Şubat ayında meydana gelen olayda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun avukatı Ufuk Mansuroğlu, yaşamını yitiren ülkücü gencin iddianamesinin kabul edilip edilmediğine ilişkin bir açıklama yaptı. Mansuroğlu, herkesin merak ettiği konuya açıklık getirerek, savcının gönderdiği iddianamenin 2015/164 esas sayı ile kaydedildiğini; ancak bu kayıtın mahkemenin iddianameyi kabul ettiği anlamına gelmediğini söyledi.

İDDİANAME KABUL EDİLMEMİŞ

Avukat Mansuroğlu, savcının hazırladığı iddianamenin mahkeme heyeti tarafından eksik bulunduğunu belirterek "Savcı, mahkeme heyetinin belirttiği eksiklikleri giderip iddianameyi bir kez daha mahkemeye gönderdi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, gönderilen iddianameyi 2015/164 sıra numarası ile kaydettiği doğrudur. Ancak bu kayıt, mahkeme heyetinin iddianameyi kabul ettiğini göstermiyor. İddianame kabul edildikten sonra davada gizlilik kararı kalkacak. Biz de o zaman dosya içindeki delilleri değerlendireceğiz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.