Özgecan’ın Adı Yenişehirde Yaşayacak

Özgecan’ın Adı Yenişehirde Yaşayacak
Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Meclisi, Tarsus’ta hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin Yenişehir belediyesi Gençlik Merkezi’ne verilmesini oy birliğiyle kabul et...

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Meclisi, Tarsus’ta hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin Yenişehir belediyesi Gençlik Merkezi’ne verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Bu kararla Yenişehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin ismi Özgecan Gençlik Merkezi olarak değişti.

Yenişehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi, Belediye Başkanı İbrahim Genç başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Yenişehir Belediyesi’nde 657 sayılı yasaya tabi memur statüsünde çalışanlar için hazırlanan dolu kadro değişikliği cetvelleri ile ilgili teklif, görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyelerinin, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne maddi destek sağlanması ile ilgili teklifi de oy birliği ile kabul etmeleriyle Yenişehir Belediyesi’nin festivale 120 bin lira destek vermesi sağlandı. Meclis ayrıca, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi yönündeki öneri ile ilgili Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonunun raporunu da oy birliği ile onayladı.

Yenişehir Meclisi’nin bir diğer gündem maddesi ise Özgecan Aslan’ın Yenişehir ilçesinde yaşatılmasına ilişkin teklif oldu. Yenişehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ne hunharca katledilen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan isminin verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Bu kararla Yenişehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin ismi Özgecan Gençlik Merkezi olarak değişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.