Özgür-der’in Protesto Gösterisine Polisten Müdahale

Özgür-der’in Protesto Gösterisine Polisten Müdahale
Der üyelerinin Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’ye idam kararını protesto gösterisinde polis, pet şişe ve farklı cisimler atan gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.Özgür-Der Ş...

Der üyelerinin Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’ye idam kararını protesto gösterisinde polis, pet şişe ve farklı cisimler atan gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Özgür-Der Şubesi üyeleri, 72 farklı İslami sivil toplum kuruluşu (STK) ve bir grup vatandaş, Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin idam kararını protesto için basın açıklaması düzenlemek üzere Ulu Camii önünde toplandı. Buradan Şeyh Sait Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bir süre Ulu Camii önünde slogan atan göstericiler polise pet şişe ve farklı cisimler atınca polis gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bunun üzerine civardaki esnaf kepenklerini indirdi. Polisin gözaltına almak istediği bir kişiyi ise kalabalık dükkanlardan birine alarak üzerine kapıyı kapattı. Grubun polis yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucu grubun Şeyh Said Meydanı’na yürümesine izin verildi. Bazı göstericiler ise basın açıklamasına giydikleri kefenlerle katıldı.

Meydanda grup adına basın açıklaması yapan Yunus Memiş, verilen idam kararının hukuksuz ve adaletsiz olduğunu söyledi. Tüm kamuoyunu Müslümanlar için ayağa kalkmaya davet eden Memiş, kendilerinin tüm dünya Müslümanları için maddi manevi her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. Memiş, polisin müdahalesini de eleştirerek, “Hukuksuz ve alçakça saldırıların bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkını ve Müslüman Kardeşler teşkilatını haklı davalarında sonuna kadar destekliyoruz. Ey Müslüman halkımız, ey ümmet yeter artık ayağa kalk ve mazlum kardeşlerine sahip çık. Siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere dur demenin vakti geldi. Diyarbakırlı Müslümanlar olarak Mısır, Gazze, Suriye, Irak, Arakan, Bangladeş, Doğu Türkistan başta olmak üzere emperyalizm tarafından sömürülen ne kadar ülke varsa özgür kalıncaya kadar mücadele edeceğiz. Tüm duyarlı kamuoyunu zalim Sisi’nin hukuk cinayetlerine karşı çıkmaya davet ederken, maddi manevi her türlü imkanımızla başta İhvan-ı Müslimin olmak üzere Mısır’daki Müslümanların yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Hepinizi Allah’a emanet ediyoruz. Kıymetli Müslüman kardeşler kardeşlerimiz kurşun yağmurlarına tutulurken, bizler burada gaz bombası ve su yağmuruna tutulurken bunlar inşallah bizim hanemize artı olarak yazılacaktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından göstericiler sessizce dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.